Günümüz ticari rekabet ortamında gün gelmiyor ki yeni bir buluş çıkmasın veya rakip firmalar farkli bir ürün çıkarmasın. Sadece üretim yapmanın yeterli olmadığı çağımızda söz konusu ürünleri pazarlama yolları da gittikçe karmaşık hale gelmiştir. Tekstil üreticisi ve metal sanayi firması olun satış yollarını bilmemeniz yüksek stoklu çalışmanıza ve istenilen ciroları elde edememenize neden olmaktadır. Eskiden düşünülen ne üretsek satılır mantığı artık batan (!) firmaların mantığı haline gelmiş; ürünlerin müşterilere daha çeşitlli yollardan tanıtılması ve satışının yapılması kaçınılmaz olmuştur. Dijital pazarlama; firmaların artık yan stratejisi olmaktan çıkmış ve ana hedefi haline gelmiştir. Söz konusu firmalar mağazalarda ürünlerini satmak yerine 24 saat satış yapabilecekleri web siteler ile tüm ürünlerini Türkiye'nin dörtbir yanına pazarlayabilmektedir. Ancak satış yapılan web sitelerin google arama motorunda ilk sayfada hatta sayfanın üst sıralarında çıkması elde edilen ciroları %300 - %400 gibi pozitif artışı ile sonuçlanabilmektedir.

Web Sitelerinin Üst sıralarda Çıkması İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Ticari sitenizin google arama motorunda üst sıralarda çıkması için SEO diye kısaltılan açılımı; search engine optimization diye adlandırılan çalışmanın yapılması gerekmektedir. Seo çalışmaları işin uzmanı ve profesyonel kişiler tarafından yapılması gerekmekte olası hata durumunda sitenin sıralama durumunu daha kötü hale getirebilmektedir. Acemi kişilerin faydadan çok zarar verdikleri gözlemlenebilmektedir.

Seo Çalışması Yapmak İçin Ne Gereklidir?

Web sitenizin daha üst sıralara gelmesi için bir Seo ajansı ile işbirliği yapmanızı önerebiliriz. Sitenin daha kuruluş aşamasından bir seo ajansı ile koordinasyonlu olarak oluşturulması ile hem yükseliş trendleri daha hızlı olmakta hem de maliyetler zamansal olarak daha geç yapılan çalışmalara göre daha düşük ve dengeli olmaktadır.

Seo Çalışması İçin Ne kadar Süre Gerekir?

Sağlıklı bir seo çalışması için sektörüne göre değişmekle birlikte genellikle minimum 6 ay gerekmektedir. Teknik ve incelik gerektiren çalışmaların belirli bir süre istemesinin aynında Google açısından çalışma sonuçlarını gözlemlenmeye başlamak bile 2 aylık süreyi almaktadır. Seo belirli süreli yapılan bir çalışma olarak görülmemelidir. Dijital satış yapılacak site var olduğu sürece seo çalışmasının da devam ettirilmesi unutulmamalıdır.

Seo Ajansı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Seo ajansı seçimi en kolay yine google aracılığı ile olmaktadır. Sektörde oldukça rekabet olması sebebi ile en kolay seçimi Google arama alanına '' Seo ajansı '' kelimesini aratarak bulabilirsiniz. İlk sayfada çıkan ajanslar genellikle google algoritma güncellemelerini takip eden ve bu konuda teknik çalışma yapan firmalar olmaktadır.

Google Algoritması Ne demektir?

Google arama motoru mevcut kullanıcı arama sonuçlarını sıralar iken  belirli kriterleri göz önüne almaktadır. Site domainin yaşı, sitenin belirli yüksek otoriteli siteler tarafından örnek gösterilmesi veya forum siteleri içerisinde yer alan kullanıcıların söz konusu siteden bahsetmesi gibi birçok kriter google yazılımı içerisinde yer alan algoritma ile incelenmektedir. Google söz konusu algoritma ile siteleri ayrıştırıp incelemekte genellikle Seo çalışması yapılan siteleri üst sıralarda kullanıcılara sunmaktadır. Ayrıca google algoritması belirli sürelerde güncellenmektedir en son güncelleme 1 Ağustosta gelmiş bundan geç haberi olan siteler düşüş yaşamıştır.

Seo Ajansının Uzun Yıllardır Bu İşi Yapması Kriter Midir?

Seo; belirli bir tecrübeyi gerektiren ancak yıllar içinde aynı şeyler tekrarlayamayacağınız bir alandır. Konuyu açmak gerekir ise google algoritmasına gelen güncellemeler ile bilgiler değişkenlik göstermektedir. Bir seo uzmanı eski bilgilerini sürekli güncellemekte ve çalışmalarını bu yönde yapmaktadır. Eski bir firma olması güven verebilir ancak buradaki can alıcı kriter güncel teknik bilgileri ne kadar takip etmektedir? Seçim yapılır iken direkt google düzeyinde bilgi ediniminin sağlanması için yabancı dil bilen personel istihdam edilip edilmediğini sorgulamanız size fayda sağlayacaktır.

Seo Çalışması için Kaç Kişi Yer Almalıdır?

Mevcut alınan işin personel sayısına da yansıdığı görülmektedir. Kendi web siteniz için seo ajansı araştırması yapıyor iseniz tek kişilik seo ajansı olmayacağını aklınızdan çıkarmayınız. Konuyu açmak gerekir ise Seo çalışması sadece tek kişinin karar verip uygulayabileceği basit bir çalışma değildir. Merdiven altı tabir edilen resmiyeti olmayan kişilere işlerinizi emanet etmeyiniz.

Roible Ajansı Niçin Rakiplerinden Daha Farklı Olduğunu İddia Etmektedir?

ROIBLE ekibi mevcut çalışmalarını belirli bir koordinasyon ve plan ile sürdürür. Firma politikası gereği her personel en sevdiği ve tutkulu olduğu SEO iş bölümü çalışmasını yapmakta, elde ettiği bu sinerji ile başarıyı yakalamaktadır. Roible ajansı %100 müşteri memnuniyeti ile çalışmakta yaptığı çalışmalarını, müşterilerinin anlık takip yapabileceği bir sistem ile müşterilerine aktarmaktadır. Belirli aylık raporlar ile teknik verilerin de sunulduğu toplantılar ile projelerini yürütmektedir.

ROIBLE İle Nasıl Seo Çalışması Yapılır?

Web siteniz için uzman personeller tarafından gerekli incelemelerin yapılması ile mevcut durumunuz bir başlangıç raporu ile size sunularak projeye başlanır. Bir sonraki aşama olarak sitenin; güncel seo algoritmasına en uyumlu olacak biçimde optimize edilmesi yer almaktadır. Tecrübeli ve en güncel bilgi donanımına sahip uzmanlar ile danışmanlığı verilen ticari site görsellerinden site tasarımına kadar tümüyle Seo uyumlu hale getirilmektedir. Başlangıç aşamalarının ardından Seo projesinin uzunluğundan, sektörüne dolayısıyla hedeflerine kadar belirlenen aşama sıralamaları uygulanmaktadır.

Detaylar: https://roible.com/tr/