2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, şirketlerin, ülkelerin metaverse adımları ve metaverse coin’ler ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Metaverse Alanında Atılan Adımlar

Metaverse kelimesi ilk olarak 1992 yılında Neal Stephens’ın Snow Crash adlı romanında geçti ancak metaverse’ün bilinirlik kazanması için 2021 yılına kadar beklenmesi gerekti. Evrenin ötesi anlamına gelen metaverse, özellikle Facebook’un adını Meta olarak değiştirmesinden sonra popüler hale geldi. Daha sonra pek çok önemli firma metaverse alanında adımlar atmaya başladı ve bu alandaki kripto para ve blockchain projeleri de hızla ekosisteme dahil olmaya başladı.

Şirketlerin yanı sıra ülkelerin de metaverse ile ilgili adımlar attıklarını görüyoruz. Örneğin, CoinTürk adlı kripto para haber sitesinde de bahsedildiği gibi geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin ilk metaverse toplantısı yapıldı. Bahsi geçen toplantı AK Parti Bilgi ve İletişim Başkanlığı tarafından düzenlendi.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, metaverse’de gerçekleşen ilk toplantının, kripto varlıklar ve NFT konularında fikir alışverişlerinin olduğu verimli bir toplantı olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Microsoft, Sony, Adidas gibi firmalar kripto para ekosistemine adım atarken ünlü isimlerin de bu alanda yer aldıklarını görüyoruz. Örneğin; Paris Hilton yaptığı son açıklamalarda, metaverse’ü “parti yapmanın geleceği” olarak gördüğünü belirtti.

Metaverse Token’lar

Metaverse evrenin blockchain üzerine inşa edilmesi son zamanlarda oldukça sık gündem konusu oluyor. Bu sebeple de özellikle son 6 ay içinde çok fazla sayıda metaverse projesinin kullanıcı ile buluştuğu görülüyor.

Bu alanda Axie Infinity (AXS), Decentraland (MANA) ve The Sandbox (SAND) en büyük projeler olarak karşımıza çıkarken; Bloktopia (BLOK), Ceek (CEEK), Mobox (MOBOX) ve Radio Caca (RACA) gibi pek çok popüler proje ile de karşılaşıyoruz.

Buna ek olarak analistlerin büyük bölümü 2022 yılının metaverse coin’lerin yılı olacağını ifade ediyor. Ancak kripto para piyasasında yaşanan genel aşağı yönlü ivme henüz metaverse coin’lerin yeni rekorlar kırmasına izin vermiyor gibi görünüyor. Web sitesine gitmek için tıklayınız: https://coin-turk.com/