Tesettür kullanan bayanların en çok karşılaştıkları sorunların başında genel görünüşleri bakımından bir tesettür takım oluşturamamak gelir. Bunun sebebi ise gerek pardösülerin gerek feracelerin gerekse de diğer ürünlerin birbirleri ile uyumunu yakalamanın zor olmasındandır. Bu durumda birey öncelikle alışverişlerde çok dikkatli olmalıdır. Alacağı ürünlerin birbirleri ile uyumlu olmasına ve bir arada giyildiklerinde sırıtma olayının olmamasına dikkat etmelidir. Tesettür kombinleri günümüzde hazır olarak satılsa da birey istediği şekilde ayrı ayrı da alabilir.

Tesettür Kombinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tesettür kullanan bayanların alışverişe çıktıkları zaman karşılarına birçok seçenek çıkar. Önemli olan bireyin bu seçenekler arasından kendine uygun olanı seçebilmesidir. Gerek bu seçim sırasında gerekse de giyim sırasında bireyin dikkat etmesi gereken birçok husus vardır. Öncelikle alışveriş sırasında tek bir kritere göre alışveriş yapılmamalıdır. Birçok kriter belirlenip o kriterlere uyan seçeneklere bakılmalıdır. Bu kriterlerin başında ise maddiyat gelir. Birey kendi maddi durumunu belirlemelidir. Bu belirlediği maddi duruma göre seçenekler çıkarmalı ve içerisinden seçmelidir

Tesettürde Modern Havası

Tesettür giyen bayanlar günümüz şartlarında modernleşme uğraşından da nasibini almış durumdadır. Bu bir bakımdan iyi olsa da bir diğer bakımdan ise dikkat edilmesi gerekilen bir husustur. Birey modern bir havayla ne kadar hoş görünse de bu modernleşme uğraşını bir çerçeve içerisinde tutmalıdır. Bu çerçeve de tesettürün amacına uyumudur. Tesettürün bir amacı bir gayesi vardır.

Eğer o modernleşme çabası tesettürü amacından gayesinden çıkartılıyorsa o durumda dikkat edilmesi gerekir. Günümüzde bir çok insan bu ayrımı yapamamakta ve maalesef tesettürü bozmaktadır.

Tesettür Giyimde Kombin Oluşturma

Birçok bayan tesettür kombinleri oluştururken zorlanmaktadır. Gerek tesettür ikili takım oluştururken gerekse de farklı unsurları birleştirirken kara vermek en zor kısım haline gelmektedir. Bu durumda yapılması gereken iyi bir alışveriş seçenek listesi oluşturmaktır. Öncelikle zevkler belirlenmeli maddi durum bir kriter halinde mutlaka durmalı ve o şekilde seçenekler arasından tercih yapılmalıdır. Bu şekilde bir yol izlenir ise birey hem daha kolay kombin yapmış olacak hem de maddi bakımdan zarar edilmemiş olacaktır. Ayrıca alınacak ürünlerin kalitesi de mutlaka göz önünde tutulmalıdır.