TOKİ her sene emekliler için ev hizmeti sağlamaktadır. Bu hizmetten yararlanmak isteyen emekliler, nereye ve nasıl başvuracağını merak etmektedirler. TOKİ emekliye ev nereye başvurulur 2019 sorusuna sizler için yanıt verdik, tüm detaylar için yazımızı okumaya devam edin.

TOKİ Emekliye Ev Nereye Başvurulur?

Başvuracak kişinin her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, projenin bulunduğu konumda en az 1 yıldır ikamet ediyor olması, Toplu Konut İdaresinden kredi veya ev almamış olması, kendisine eşine ve çocuklarına ait herhangi bir taşınmazın olmaması, aylık gelirin en fazla 3300 TL olması ve başvuracak kişinin SGK’dan (Sosyal Güvenlik Kurumu) emekli olmuş olması gerekmektedir. Başvuru için aranan temel şartlar bunlardır. Ayrıca eşlerin her ikisi de emekliyse, yalnız biri başvuru yapabilmektedir.

Başvurularınız için her yıl bazı bankalar belirlenmektedir ve başvurular sadece bu bankalardan alınmaktadır. Halk Bankası ve Ziraat Bankası, başvuruları kabul eden bankalar arasında yer almaktadır. Yazımız dışında öğrenmek istediğiniz herhangi detay için banka ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Başvuru İçin Gereken Belgeler

Kimlik fotokopisi, emekli kimlik belgesi ile başvuru yapmanız mümkündür. Emekli kimlik belgeniz henüz çıkmadıysa, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınmış geçerli bir belge yeterlidir.

TOKİ Oturma Koşulları


Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; emekli kategorisi sayesinde ev sahibi olan emekli kişiler, borçları bitmeden bulundukları evi devredemezler veya satamazlar. Bunun yanında bu kategoriden yararlanıp ev alan kişiler, aldıkları evde ikamet etmek zorundadırlar. Ev alan kişi ve ailesi bu evde ikamet etmelidirler, bu durumun aksini ispat edecek bir durumda sözleşme feshedilecek ve evden boşaltılacaktır.

Ayrıca gerçek dışı bilgiler ile başvuran ve bu şekilde ev sahibi olan kişilerin tespit edilmesi durumunda sözleşmesi feshedilecektir. Eğer bu durum sonradan fark edildiyse ve taksit tutarları tahsil edildiyse, taksit tutarları faizsiz bir şekilde geri iade edilecektir. Ödenen faiz tutarlarının kesinlikle ödemesi yapılmamaktadır ve bu konu sözleşmede açıkça belirtilmektedir.

https://www.faizsizkonutprojeleri.com/