Trafik Sigortası Nedir?

Sigorta, trafikten sağlığa, seyahatten, depreme kadar oluşabilecek istenmeyen durumlara karşı maddi zararları en aza indirmek amacı ile uygulanan bir sistemdir. Sigorta ile benzer risk gruplarında bulunan kişiler mali bir havuz oluşturur ve maddi bir dayanışma ortamı sağlanmış olur. Sigorta sisteminde bulunan bireyler belirli bir miktar prim ödemesi yaparlar. Kişilerin ödediği primler ortak bir havuzda biriktirilir ve zarara uğrayan kişinin zararı bu havuzdan temin edilir. Kısacası sigorta, kişilerin çeşitli primler karşılığı olası zararlara karşı kendilerini güvence altına almasıdır. İşte bu güvencenin insanlar tarafından en sık başvurulduğu alanlardan biri de trafiktir. Trafiğin kaza ve zararlara oldukça açık olması, trafik sigortasını gerekli ve zorunlu kılmıştır. Trafik sigortası, aracınızı kullanırken yaşayabileceğiniz kaza durumlarında ortaya çıkabilecek yaralanma ya da maddi zarar gibi olaylardan doğacak hukuki sorumluluğun bedelini karşılamaktadır.

Neden Trafik Sigortası Yaptırmalısınız?

Trafik sigortası Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan Türk plakalı tüm araçlara yapılması zorunlu bir sigortadır. Trafik sigortasının temel amacı kaza ve zarar durumunda ortaya çıkabilecek her türlü zararın tazmin edilmesidir. Söz konusu tazmin sürecinde, sigorta limitleri dahilinde, sigortalı hiçbir masrafı üstlenmek zorunda kalmaz. Trafik kazasında hatalı taraf olsanız dahi sizi zararı ödemekten kurtaran trafik sigortası, dikkatsiz sürücülerle dolu trafikte karşılaşmak zorunda kalabileceğiniz her türlü manevi zarara bir de maddi zararın eklenmesini önler. Oldukça cüzi miktarlar ödenerek edinebileceğiniz trafik sigortası, sizi bir kaza durumunda büyük bedeller ödemekten kurtarır. Bu bağlamda trafik sigortası oldukça ucuz ve avantajlıdır denebilir.

Trafik Sigortası Bedelleri Nasıl Belirlenir?

Trafik sigortası yaptırılırken temel alınacak limit ve standartlar Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenmektedir. Ancak bu, trafik sigortasının her araç için aynı olacağı anlamına gelmemektedir. Yaşadığınız şehir, otomobilinizin değeri gibi etmenler, ödeyeceğiniz sigorta bedeli üzerinde oldukça etkilidir. Trafik sigortası belirlenirken dikkat edilen en önemli unsurlardan bir tanesi aracın bağlı bulunduğu şehirdir. Oldukça kalabalık ve kaza riskinin çok olduğu şehirlerde trafik sigortası daha pahalı olmaktadır. Bunun yanında aracın değeri de trafik sigortası bedelini arttıran unsurlardan bir tanesidir. Değeri yüksek araçların olası bir kaza durumunda uğrayacağı hasar daha maliyetli olacağı için, trafik sigorta bedeli de buna paralel olarak artabilmektedir.

Siz de hem kendinizi, hem de aracınızı maddi hasarlara karşı koruma altına almak için Generali Sigorta aracılığı üzerinden zorunlu trafik sigortanızı yaptırabilirsiniz. Generali Sigorta'nın sunmuş olduğu trafik sigortasının kapsamını incelemek ve sigorta teklifi almak için linke tıklamanız yeterli!