Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nin temmuz ayı çalışmaları bugün gerçekleştirilen 5. oturum ile sona erdi.
Gerçekleştirilen son toplantıda bir çok gündem ve gündem dışı madde görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantıda görüşülen maddeler arasından öne çıkan konu başlıkları ise şunlar oldu:
Sandıklı ilçesine bağlı Bekteş köyü sakinlerinden Mehmet Bekteş’in avlulu ahşap ev vasfında üzerinde evi olan taşınmazı 10 milyon TL bedelle satın aldığı parselin tapu devrini talep ettiği bildirildi. Konu rapor hazırlanmak üzere; İdari Hukuk İşleri, Plan Bütçe, İmar ve Bayındırlık komisyonlarına gönderildi. Meclis gündeminin 13. maddesinde bulunan Sultandağı ilçesi SYDV’nin sivil üyesi Mevlüt Aksoy’un mazeretsiz olarak üst üste toplantılara katılmaması nedeniyle yerine Mehmet Dağdelen’in seçilmesine karar verildi.
Afyonkarahisar’da ki amatör spor kulüplerine spor malzemesi ve alımı talebi, İl Özel İdaresinde konu ile ilgili ödenek olmaması gerekçesiyle ileri ki yıllarda değerlendirilmesine karar verildi. Hocalar ilçe merkezine yapılan ortaokulun isnat duvarı, çevre düzenlemesi, basketbol ve voleybol sahası yapımını uygun gören ilgili komisyonların raporları oybirliği ile kabul edildi. Kentteki biçerdöverlerle ilgili, Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından denetlemelerin devam ettiği bilgilendirilmesi yapıldı.
Dazkırı ilçesinin Yeşilyurt mahallesi 124 ada, 178 numaralı parselde kayıtlı 3 bin metrekare arsanın kapalı spor salonu yapılması için kullanımına karar verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler komisyonu tarafından yapılan incelemede; Sosyal Hizmetler Yardım Vakfı’nın, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın, KOSGEB tarafından mikro kredi verildiği bilgilendirmesi yapıldı. Kültür ve Turizm komisyonu tarafından yerinde yapılan incelemede Frid vadisini kapsayan İhsaniye ilçesinde bulunan Kapıkaya I, Kapıkaya II, Aslankaya, Asarkalesi ve Frig Vadisinde bulunan tarihi eserlere define arayıcılırı tarafından kazır kırma patlayıcı madde kullanılarak büyük zarar verildiği tespiti aktarıldı. Frig Vadisi’nde tarihi ve turizm eserlerinin korunması için acil güvenlik tedbirine ihtiyaç duyulduğu, ilgili birimlerin tedbir almasını uygun gören aynı yönde ki komisyon kararları kabul edildi.