AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR Valiliği tarafından düzenlenen halk günü toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında gerçekleşti.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından vatandaşın istek ve önerilerini dile getirebilmeleri amacıyla düzenli olarak yapılan halk günü toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında Valilik B Blok Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz, vatandaşa söz vererek sorun ve taleplerini dinledi. Bir vatandaşın elektrik arızaları sıkıntısını dile getirmesi üzerine Vali Tutulmaz, cep telefonundan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ İl Müdürü Fatih Kasal'ı arayarak vatandaşın sorunu konusunda bilgi aldı. Vali Tutulmaz, daha sonra Kasal'ın konuşmasını vatandaşa da dinletti. Kasal'a sorunun bir an önce çözülmesi talimatını veren Tutulmaz, vatandaştan gelen diğer talep ve sıkıntıları da toplantıya katılan il müdürlerine talimat vererek gereğinin yapılmasını istedi.

Halk toplantılarının verimli geçtiğini vurgulayan Vali Mustafa Tutulmaz, "Sizlerin ihtiyaçlarını mümkün olduğu kadar burada çözmeye çalışıyoruz. Çözüm üretemediğimiz sorunlar için de daha sonra ilgili kurumlara talimatlar veriyoruz. Bazı sorunların bizleri aşan yönleri var. Bazı taleplerle ilgili belki de kanun düzenlemesi veya daha farklı düzenlemeler yapılması gerekiyor. Kanunun öngörmediği bir şeyi talep ettiğiniz zaman bu soruna bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Bizim yapacaklarımız, kamu kurum ve kuruluşlarının görev alanında olup, orada bizzat kamu kurumunun gündemine daha önce gelmemiş ya da geldiyse kamu kurumlarınca yeterince üzerinde durulmamış, değerlendirilmemiş hususları ele alıyoruz. Bizim kurumlarımızın görev alanı dışındakileri değerlendiremiyoruz. Bu tür sorunları da ilgili kurumlara ya da üst düzey makamlara yazarak bu konuda düzenlemeler yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI