Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) tarafından düzenlenen ‘Tıbbi Sekreterlik’ kursunda başarılı olan kursiyerler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Nezehat Çeçen Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve kursiyerler katıldı. Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan veya çalışabilecek kalifiye personel yetiştirebilmek amacıyla açılan 2 aylık tıbbi sekreterlik kursu sona erdi. 27’si bayan toplam 53 kursiyerin katıldığı 160 saatlik kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikalarının verildiği törende konuşan SEM Müdürü Öğretim Görevlisi Abdulselami Sarıgül, sağlık sektöründeki gelişmenin profesyonel eleman ihtiyacını her geçen gün artırdığını, açılan kursla bu alana nitelikli eleman kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.
Öğretim Görevlisi Sarıgül, “Devlet ve üniversite hastaneleri ile özel poliklinikler, tıbbi sekreterlik alanında yetişmiş personele ihtiyaç duymaktadırlar. Bu anlamda Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce her yıl düzenlenen tıbbi sekreterlik kursunu bu sene de gerçekleştirdik. İki aylık eğitimin ardından başarılı olan kursiyerlerimiz düzenlenen törenle sertifikalarına kavuştu. Kursiyerlerimizin sertifikaları ile yeni iş imkânlarına kavuşmaları verilen emeği taçlandıracaktır” diye konuştu.
Program, başarılı kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.