AK Parti Rize İl Başkanlığı 107. İl Danışma Meclis toplantısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı,AK Parti Rize Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak,AK Parti MKYK Üyesi Hikmet Ayar ve teşkilat mensuplarının katılımıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İl Başkanı Alim “Saha da ayak basmadık yer bırakmayacağız”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Alim sözlerine katılım sağlayan herkesin Ramazan ayını tebrik ederek, başladı. Alim konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Hakikaten bu ailenin mensubu olmaktan yıllardır bu aileyle beraber ak davamıza Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ki bu hizmet kervanına dahil olmaktan ve bu yolda sizlerle birlikte yürümekten gurur duyduğumu memnuniyet duyduğumu arz etmek isterim. Böyle nezih bir ekiple çalışmak herkese nasip olmaz gerek kadın kollarımız, gerek gençlik kollarımız ilçe teşkilatlarımız ve tüm kademelerin yapmış oldukları tüm çalışmalar bizler için çok kıymetli. Hepimiz tüm teşkilatımız bu kutlu dava için bu zamana kadar elde ettiğimiz kazanımların devamı için çalışmalarımızı daha da güçlendirmeliyiz. Görüyorsunuz dört koldan dışardan, içerden saldırıyorlar bunların saldırılarına karşı biz kardeşliğimizi daha da pekiştirerek, birlik beraberliğimizi güçlendireceğiz. Pandemi döneminden kurtardık şükürler olsun artık saha da ayak basmadık yer bırakmayacağız. Her taşın altından biz çıkacağız.Biz bu çalışmalarımızı yaptıkça karşı taraf daha da sinirlenecek,çalışmalarımızı hazmedemeyecek”dedi.

Milletvekili Osman Aşkın Bak “Ak Parti eser siyasetine devam ediyor”

Toplantıda Milletvekili Osman Aşkın Bak Teşkilatın çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getirerek “Çok güzel çalışmalar gerçekleştiriyoruz ramazan boyunca tüm teşkilatlarımız aktif bir şekilde sahada. Yoğun şekilde ziyaretler gerçekleştiriyorsunuz müthiş bir çalışma yapıyorsunuz Rize teşkilatı olarak teşkilatımızla gurur duyuyoruz.Malumunuz 14 Mayıs itibarıyla inşallah havaalanımızın açılışını Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştireceğiz bir eser daha ortaya çıkıyor. Ak Parti eserleri ile Türkiye’ye damgasını vurmaya devam ediyor.Ak Parti eser siyasetine devam ediyor. Tabi mecliste de yoğun gündemlerimiz var ekonomiyi ilgilendiren yasalar meclisten geçmeye devam ediyor, siyasi partilerle alakalı yasalar meclisten geçmeye devam ediyor biz çalışmalarımızı yoğun bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Dış politika ile ilgili de bazı bilgiler aktarmak istiyorum. Tüm dünyayı etkileyen enerjiden tutun gıdaya kadar herkesi etkileyen Ukrayna Rusya krizi ve orada devam eden savaş. Onunla ilgili biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz toplantılara katılıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızda bu noktada toplantıları takip ediyor ve diplomasi görüşmelerini sürdürüyor. Ülkemizin burada sergilediği tutum çok önemli.Diplomasi çalışmaları devam ediyor çok çok önemli bir süreç ama barış müzakereleri devam ediyor.Bu savaşın sona ermesi lazım enerji fiyatları arttı ,gıda fiyatları arttı bütün bunların sebebi bu kriz. Rusya krizinin bir an önce bitmesi lazım.Savaşın bitmesi için de en çok mücadele veren ülke Türkiye. Tabii ki sorunlar var mı var, pahalılık var, sıkıntılar var ama bunları çözecek olan yine AK Parti gerekli adımları atacak olan yine AK Parti çalışmalarımızı sürekli sürdürüyoruz”dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı “Dünya ölçeğinde siyasal olarak en büyük en güçlü aileyiz”

Toplantıda yaptığı konuşmada AK Partinin Türkiye’ye çok önemli kazanımlar sağladığının altını çizen Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı “Ak Parti Türkiye’ye çok kıymetli kazanımlar sağlamıştır. Hiç boşluk bırakmadan tüm alanlarda devasa yatırımlar yapmıştır. Sorun teşkil eden bütün konularda çalışmalar yaparak çözüme ulaştırmıştır.Biz büyük bir aileyiz dünya ölçeğinde siyasal olarak en büyük en güçlü aileyiz dolayısıyla ailenin gücünü artıran o gücü kalıcı hale getiren önemli hususlar vardır. Bunlardan en önemlisi birbirimizin hak ve hukukunu çiğnemeden etik dediğimiz değerlerdir. Milletimizin AK Partiye vermiş olduğu destekle birlikte yıllardır Türkiye’yi değiştirip Türkiye’yi dönüştürdük. Bütün alanlarda sağlıkta,eğitimde,ulaşımda, taşımacılıkta,lojistikte,savunma sanayiinde geleceğin ihtiyacını sağlayacak alt yapıyı kazandırdık.AK Partinin Türkiye sağladığı kazanımları gerçekten aziz milletimizin sağduyusuna yaslanarak, siyasetin temeline milleti yerleştirerek bu yürüyüşün ne kadar kıymetli olduğunu her zaman hafıza defterimizde canlı tutalım. Gece gündüz demeden çalışacağız çok çalışacağız.

Rize Artvin havalimanı ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Yazıcı “Çok güzel ve prestijli bir yatırım olan Rize-Artvin Havalimanı'nın yapımında sona gelindi. 14 Mayıs'ta herhangi bir aksilik olmazsa havalimanın açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. Havalimanı planlandığı gibi, yılda taşıyacağı yolcu kapasitesi ile insanımıza, hemşehrilerimize ve Doğu Karadeniz'i gelip görmek isteyenlere bir kolaylık sağlayacak. Trabzon Havalimanı'nın hemen yanında Rize-Artvin Havalimanı, ulaşım bakımından büyük bir seçim imkanı sunuyor."dedi.

Seçim kanunuyla alakalı yapılan düzenlemenin demokratik hukuk devletinin ölçümlerine uygun ve gerekli olduğu için yapılan bir düzenleme olduğunu aktaran Yazıcı “AK Parti’nin işine yarıyor,Cumhur İttifakının işine yarıyor şunun işine yarıyor,bunun işine yarıyor diye safsatalar oluşturuluyor. Bu düzenleme demokratik hukuk devletinin ölçümlerine uygun ve gerekli olduğu için yapılan bir düzenlemedir” dedi.

Son olarak Yazıcı “ Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızla Çayla ilgili toplantımızı yaptık inşallah bu konuda beklentilere cevap verecek deklerasyonları imkanları da göz etmek suretiyle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde realize edeceğiz”dedi.

Toplantı Belediye Başkanı Rahmi Metin,İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt ve İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete’nin yatırımlarla ilgili sunumları ve sunumların müzakeresi ile son buldu.