Edinilen bilgiye göre AK Parti’nin Rize Belediye Başkan Adayı eğitimci Rahmi Metin.Rize’de yapılan temayül, telefon ve sokak anketlerinde öne çıkan Rahmi Metin ismi, teşkilatında görüşüyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne gitti. Daha önce İl Genel Meclisinde başkanlık yaptığı sırada her kesime dokunan, çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile takdir edilen Metin’in AK Parti Rize Belediye Başkan adaylığına kesin gözüyle balkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 40 il ve bu illerin bazı ilçelerinin belediye başkan adaylarını cumartesi günü açıklayacağı haberi üzerine AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı’nın ismi yüzde 90 belli olduğu bilgisi alındı. Buna göre ilk açıklanacak listede Rize adayının ismi eğitimci, eski İl Genel Meclisi BaşkanıRahmi Metin’in olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumartesi günü öncelikle oy potansiyeli yüksek iller, mevcut belediye başkanlarından devam edecekleri iller ile muhalefetin elinde olan bazı illerdeki adaylarını açıklayacağı öğrenildi.

Adayların açıklanacağı illerin arasında Rize, İzmir, Antalya, Gaziantep, Konya, Gümüşhane, Artvin, Denizli, Çankırı yer alıyor. Gaziantep'te Fatma Şahin, Antalya'da Menderes Türel, Konya'da Uğur İbrahim Altay yeniden aday gösterilecek. Erdoğan'ın açıklayacağı illerin arasında üç döneme takılan tek büyükşehir Kocaeli'nin de olacağı ifade ediliyor. Kocaeli'de Bilecik Valisi Tahir Büyükakın'ın aday gösterilmesi bekleniyor.

RAHMİ METİN KİMDİR?

26 Kasım 1969 tarihinde Rize merkezde dünyaya geldi. İlk ve Orta öğretimini Rize'de tamamladı. 1993 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. 2012–2014 yılları arasında Erciyes Üniversitesinde Siyaset Felsefesi alanında Yüksek Lisans Tezini yaptı. 1993-2004 yılları arasında Rize'de özel bir dershanede Felsefe Grubu Öğretmenliği yaptı ve aynı zamanda ortağı olduğu dershanelerin genel müdürlük görevini yürüttü.

2004 yılında mahalli seçimlerde AK Parti İl Genel Meclis Üyesi seçildi ve 2009 yılına kadar Meclis Başkanlığı görevini yürüttü. 2009 mahalli seçimleriyle yeniden İl Genel Üyesi ve Meclis Başkanı seçilen Metin, bu görevini 2011 yılına kadar sürdürdü. 2011 yılından 2014 yılına kadar meclis üyeliği devam etti.

Rize Üniversite Mezunları derneğinde (RÜDER) 3 dönem başkanlık etti. Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneğinde 2009-2014 yılları arasında başkanlık yaptı.Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucu üyesi ve Denetleme kurulunda üye olarak görev yapmaktadır. Evli ve 4 çocuk babasıdır.