Genel Merkez Gençlik Kolları Seçim Komisyonu üyesi Yusuf İBİŞ, İl Gençlik Kolları Başkanı AbdullahOğuz HUT ve beraberindeki heyet Rize’de bulunan en yaşlı ve en genç seçmeni buluşturarak 1 Kasım seçimlerini ve yaşanan Eski Türkiye ile yaşanacak Yeni Türkiye’yi onlardan dinledi.

1914 doğumlu 101 yaşındaki TALİP EYÜPOĞLU ile henüz seçim günü 18 yaşına girecek ve ilk defa oy kullanacak 1 Kasım 1997 doğumlu NİHAT VARDAL’ın sohbeti eğlenceli anlara sahne oldu. Askerliğini 1940 yılında yaptığını ve İlk oyunu 1946 genel seçimlerinde Adnan Menderes’e kullandığını söyleyen EYÜPOĞLU, o günden bu yana Türkiye siyasetini takip ettiğini ve Türkiye’nin zor günler geçirerek bugünlere geldiğinin canlı şahidi olduğunu dile getirdi. Seçim günü 18 yaşına girerek Türkiye’nin ve kendi geleceği için ilk defa oy kullanacak olan Nihat VARDAL, “Rize Gençlik Kolları tarafından bu ziyarete davet edildiğimde heyecanlandım. Sonrasında ise Eski Türkiye’yi bizzat yaşamış Talip amcanın tecrübelerini dinledikçe de Yeni Türkiye’nin ne denli önemli olduğunu fark ettim ve ben de bunun için üzerime düşeni 1 Kasım günü oy vererek yerine getireceğim”. Dedi.



Program sonrasında bir açıklama yapan Genel Merkez Gençlik Kolları seçim komisyonu üyesi Yusuf İBİŞ, “Bizler bu ülkenin gençleri olarak, ağabeyliğini üstlendiğimiz gençler için gecemizi gündümüze

katarak çalışmaya devam ediyoruz. Gençlerin derdiyle dertlendik. Bu kapsamda da Rize’ye gelerek seçim çalışmalarına katıldık.”dedi.İBİŞ, Rize’nin her zaman bir adım önde olduğunun altını çizerek,” Türkiye’nin 81 ili içerisinde Rize her alanda yaptığı çalışmalarla fark oluşturmuştur. Yapılan bu çalışmayla da kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi olan Rize yine farkını göstermiştir.” Dedi.AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Oğuz HUT ise yaptığı açıklamada, Eski Türkiye ile Yeni Türkiye kuşaklarını bir araya getirerek bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarının altını çizerek, “Rize’nin gençleri olarak 2023’ün temellerini atacak olan bizlerin sorumluluğu 2053 ve 2071 Türkiye’sini kuracak olan gençliğe liderlik etmektir. Bunun için de ilimizde bulunan en genç seçmeni ziyaret ederek Yeni Türkiye ile ilgili hayallerini dinledik.”dedi.