Rize kulislerinde beklenen AK Parti Milletvekili adayları açıklandı. İlk iki sıra kamuoyunu şaşırtmazken 3. sıra adayı Rize kulisleri için süpriz oldu. 1. sıra Hasan Karal 2. sıra Hikmet Ayar olurken 3. sıraya Osman Aşkın Bak yerleşti.

Hasan Karal,
3 Ocak 1973'te Rize'de doğdu. Babasının adı İsmail, annesinin adı Aysel'dir.

Eğitimci, İlahiyatçı; Kahire El-Ezher Üniversitesi Din Bilimleri Fakültesinden mezun oldu.
Uluslararası Beyrut Üniversitesinde hukuk eğitimi aldı. Yurt dışında kaldığı sürede Yurtdışı Türk Öğrencileri Derneğini kurdu ve Başkanlığını yaptı. Rize İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (RİMDER) kurucusu oldu ve uzun yıllar Başkanlığını yürüttü. Rize Milli Gençlik Vakfı ve Rize Ensar Vakfı Başkanı oldu. RİMDER bünyesinde kurulan Radyo Selam, Kanal 2000 Radyo-TV ile İnsanlığa Selam Dergisi'nin Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldı. Çay sektöründe iki yıl fabrika müdürü olarak görev üstlendi. 1996 yılında Diyanet teşkilatında memuriyete başladı ve aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yabancı dil öğreticiliği görevinde bulundu.
Çok iyi derecede Arapça bilen Karal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Hikmet ayar,
1957 Rize’nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimimi Çayeli’nde tamamladı. 1981 Marmara Üniversitesi işletme mezunu.Çayeli Belediyesi hesap işleri Müdürlüğü yaptı.
Memurluktan istifa ederek ayrıldı. Serbest muhasebeci mali müşavir olarak kendi bürosunu açarak çalışmaya başladı. 1989 yılında Çayeli Belediyesi Başkan Adayı oldu.
1994-1999 yılları il genel meclisi üyeliğini görevinde bulundu. 1995-1999 yıllarında Refah Partisi ve Fazilet Partisinde il teşkilat başkanı olarak görev yaptı.
2 kasım 2002 milletvekili seçimlerinde Rize Merkez ilçe SKM başkanlığını yaptı. 2007 milletvekili seçiminde aday adayı oldu. Halen Çayeli’nde serbest mali müşavirlik yapmaktadır.Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Osman Aşkın Bak,
11 Ekim 1966'da İstanbul Üsküdar'da doğdu. Baba adı Muhittin, anne adı Fatma'dır.
Dr. Makine Mühendisi, Üst Düzey Yönetici; İTÜ Makine Fakültesini bitirdi. Nottingham Üniversitesi İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği
programında doktorasını yaptı.
Özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalıştı. DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev üstlendi. İTO Meclis Üyeliğine seçildi. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğretim üyesi olarak ders verdi. Kasımpaşa Spor Kulübü Genel Sekreterliği, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, TFF Genel Kurul Delegeliği, Profesyonel Kurul ve Dış İlişkiler Kurulu Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Genel Sekreterliği, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü.
24. Dönemde NATOPA Türk Grubu Üyesi oldu.
Çok iyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca ve Farsça bilen Bak, evli ve 4 çocuk babasıdır.