İl başkanı Muhammed Avcı başkanlığında merkez ilçe başkanlığı toplantı salonunda yapılan toplantıya; İl yürütme Kurulu üyeleri, ilçe koordinatörleri, Rize belediye başkanı Reşat Kasap, İl genel meclis başkanı Mehmet Kazancı, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları,  Kadın kolu başkanı ve gençlik kolu başkanı katıldı.


Toplantıda teşkilat çalışmalarının yanı sıra 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki süreç değerlendirildi. Darbe girişimi sonrasındaki milli irade nöbetleri istişare edildi.


İl başkanı Muhammed Avcı toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığımız tarafından 7 Ağustos saat 17.00’da 81 ilde de aynı anda demokrasi ve şehitler mitingi yapılacak. Rize 15 Temmuz demokrasi ve cumhuriyet meydanında gerçekleştirilecek mitingde Cumhurbaşkanımızın yeni kapıdaki mitingi canlı olarak izlenecek. Miting sonrasında ise demokrasi ve şehitler yürüyüşü yapılacaktır. Tüm hemşerilerimizi 7 ağustosta 15 Temmuz demokrasi ve cumhuriyet meydanında bekliyoruz.” dedi