AK Parti Rize İl Başkan Alim mesajında, “Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının simgelerinden olan istiklal marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99'uncu yıldönümünü kutluyoruz.

Türk Milletinin bağımsızlığı ve egemenliğini temsil eden en önemli değerlerin başında gelen İstiklal Marşı, milletimizin duygularını yansıtan Dünya’nın en anlamlı marşıdır. İstiklalimizin, istikbalimizin sesi, Kurtuluş Savaşımızın zafer bildirgesi olan ve vatan topraklarımızın her metrekaresinde işgale karşı mücadele verildiği bir dönemde kaleme alınan İstiklal Marşımız, milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı ve en değerli ortak kıymetimizdir. Şüphesiz İstiklal Marşımız yeniden dirilişin sembolüdür.

Milletimiz için bir bağımsızlık belgesi olan İstiklal Marşımız, ülkemiz beka mücadelesindeyken sahip çıkmamız gereken ruhu, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan kurucu bir metindir.

İstiklal Marşımız, yüreği Vatan ve İstiklal sevgisiyle dolu bir Şair olan Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde Milletin ruhuna işleyen işgal bağımsızlık ateşinin tercümesidir.

Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif'in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir.

İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.