Son dönemlerde dolar üzerinden ülkemiz üzerinde oynanan ekonomik savaşa değinen Avcı, “ Bu ülke çok badireler atlattı. Bu badireden de alnının akıyla çıkacağına inanıyorum. Çünkü iyi bir kaptanımız var. Bunun yanında tecrübe ile bezenmiş bir hükümet var. Milletimizin de desteği ile birlikte alnımızı akıyla çıkacağız bu süreçten.” Diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize ziyareti değerlendirdi.

Milletvekili Avcı cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize ziyaretini değerlendirerek, “Bu gelişinde çok özel bir toplantı gerçekleştirdik. Sadece Rize’nin yatırımları üzerine yapılmış bir toplantıydı bu. Son derece olumlu neticeler çıkmış olması hasebiyle ben tarihi bir toplantı olarak bunu değerlendiriyorum.

“Lojistik merkezde artık sona geldik.”

En önemli konulardan bir tanesi lojistik merkez konusuydu. Bununla ilgili proje ihalesi yapılmış ve sona doğru gelinmişti. Sayın Cumhurbaşkanımız yeniden ilgili bakanımızı talimatlandırdı yakın bir zaman da inşallah lojistik merkezin ihalesine çıkıyoruz. Artık sona geldik.

Ayderin baştan sona dönüşümünü sağlayabilecek yepyeni bir proje

Yine en önemli konulardan bir tanesi Ayder dönüşüm projesiydi. Ayder’i masaya yatırdık ve Cumhurbaşkanımıza çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Ve Ayder Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olma noktasın da emin adımlarla ilerliyor. Ayder’in baştan sona dönüşümünü sağlayabilecek yepyeni mükemmel bir proje yakında karşımıza çıkacak. Cumhurbaşkanımız çalışmaların bir an önce başlaması için talimatı verdi. Burada sadece Ayder yok. Kayak merkezi ihalesi var. Bununda İhalesi yapılacak yakın bir zamanda. Artık proje aşması tamam icraat aşasıyla ilgili bayramdan sonra somut adımları atmaya başlayacağız. Bu projeleri hayata geçirdikten sonra sadece Türkiye’de değil dünyada marka olacak bir ayder karşımıza çıkacak.

Rize şehir merkezinin kentsel dönüşüm meselesi

Rize şehir merkezinin kentsel dönüşüm meselesi var. Bu konuyla ilgili daha olgunlaştırılması gereken konular var. Eski dolgu alanı üzerinde yapılan binalarla ilgili malum problemler var. O binaların yenilenmesi konusunda bir çalışma yapılacak inşallah. Çevre ve şehircilik bakanlığımızın bu konuda ki çalışmalarının neticelendirilmesini bekliyoruz.

Ayder yolu için Talimat verildi

Bir diğer görüşme ise Havalimanından Ayder’e ulaşımın sağlanması hususu. Orada da yol ayder için yeterli değil. Bununla ilgili de cumhurbaşkanımız ulaştırma bakanımıza talimatı verdi. Bu yolun burayı taşıyabilecek şekile getirilmesi konusunda çalışma yapması gerektiğini ve çalışmayı yaptıktan sonrada nihai kararı vermemiz gerektiği talimatını verdi.

Rize için turizm önemli

Rize’nin geleceği kesinlikle turizm dedir. Dünyada koruma altına alınmış iki yüz ekolojik yerden biridir. Ayder ve çevresi dünyanın en önemli doğa turizminin oluşturulacağı alanlardan bir tanesidir. Yine aynı şekilde İkizdere’yi unutmayalım.

Hemşerilerimizden ricamız çayını satma konusunda acele etmemesidir.

Çaydaki fiyat düşüklüğü arz taleple alakalıdır. Çaykur tarihinin en yüksek kotasını oluşturmasına rağmen hemşerilerimiz çayını üç günde Gürcülere toplatmak suretiyle satmak istiyor. Tabi fabrikalarında bir işleme kapasitesi vardır. Bunun hepsini bir anda alması mümkün değil. E tabi ne oluyor özel sektör bu işleme kapasitesinin üzerinde olan çayı ucuz fiyata alıyor. Hemşerilerimizden ricamız çayını satma konusunda acele etmemesidir.

Ayrıca Şehir hastanesiyle ilgili 3 eylülde ön yeterlilik ihalesi yapılıyor.

Yerel seçimlere de değinen Milletvekili Avcı, “Yerel seçimler çok önemli. Bu konuda tecrübeli bir partiyiz. Teşkilat olarak çalışmalarımıza başladık. Halkın gönlünde taht kurabilecek halkın sevebileceği bunun yanında imalat yapabilecek, şehir ve ilçesiyle ilgili bir vizyon ortaya koyabilecek donanımlı birikimli arkadaşlarımız olmasını bizim için önemlidir “ dedi