Yapılan ziyaretlerde Avcı ve Alim’e İl Başkan yardımcısı Kamil Bakır ve İlçe Başkanı Fatih Mehmet Köse eşlik etti.

Müstahsille yapılan sohbetlerde Milletvekili Avcı “ Bugün ÇAYKUR Genel Müdürümüzle beraber bazı çay alım yerlerini ziyaret ettik. Müstahsillerimizle, vatandaşlarımızla bir araya geldik. Özellikle sezonun açılmasıyla birlikte sahada problem var mı, yok mu? Çay satışında vatandaşlarımız zorluk çekiyorlar mı? Sorun yaşıyorlar mı? Şeklinde meseleleri bizzat yerinde görmek istedik. Alım yerlerine yaptığımız ziyaretlerde vatandaşlarımızla sohbet ettik. Görüşlerini, kanaatlerini, önerilerini dinledik.

Elbette ki düzeltmemiz gereken hususlar olduğunu görüyoruz. Ama kampanyanın şu aşamada son derece iyi bir şekilde yürüdüğünü görmek bizi ziyadesiyle mutlu etti. Bunun yanı sıra özellikle vatandaşlarımızda Gürcülerle ilgili de Yabancı vatandaşlara çay toplatılmasıyla ilgili de bir bilinç oluştuğunu gördük. Bundan da ziyadesiyle mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Özellikle herkesin kendi çayını toplamasıyla ilgili yürütülen bir çalışma var. Önemli bir para yurt dışına bu vesileyle gitmiş oluyor. Kendi cebimizden kendi paramızı yurt dışına göndermiş oluyoruz. Vatandaşlarımızın bu anlamda bir bilinç ortaya koyması da Rize ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır.

Bunun yanında bizzat bugün vatandaşlarımızla toplanan çayları incelediğimizde, bohçaları açtığımızda şunu müşahede ettik ki hakikaten vatandaşımızın kendi çayını toplaması çok daha kaliteli çok daha nitelikli bir ürün ortaya çıkarıyor. Bu anlamda Çay bizim değerimiz, zenginliğimiz çayımıza sahip çıkmalıyız.

Çayımızla ilgili sorunlarımızı el birliği içerisinde çözeceğiz biz kamusal anlamda üzerimize düşeni yerine getireceğiz ÇAYKUR müstahsili mağdur etmemek için elinden geleni yapacaktır.

Müstahsilimizde çayın kalitesini düşürmeden toplayarak, satışını gerçekleştirdiğinde herkes bu durumdan ziyadesiyle mutlu olacaktır. Ben yaş çay kampanyamızın hayırlı ve bereketli geçmesini temenni ederek, tüm müstahsillerimize kolaylıklar diliyorum” dedi.