Rize’de yerel bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayın programında açıklamalarda bulunan Osman Aşkın Bak, ülkenin en önemli kaynağının genç nüfus olduğunu söyleyerek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi en önemli kaynağımız genç ve dinamik insan gücümüzdür” diye konuştu.

RİZE’DEKİ SPOR TAKIMLARI YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Çaykur Rizespor ve Ardeşen GSK’nin sezona yapmış oldukları iyi başlangıç için takımları tebrik eden Bak, Rize’nin sporda iyi bir noktaya gelebilmesi için üzerlerine düşen desteği her zaman vermeye hazır olduklarını belirtti. Bak ayrıca, Spor Toto 2. Lig’de bulunan Pazarspor’u, 1. Lig’de bulunan Pazarspor Bayan Hentbol takımını, Bölgesel Amatör Lig’de bulunan Çayelispor ve Ardeşenspor’u, yakından takip ettiğini söyledi.

GENÇLERE YAPILAN YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Osman Aşkın Bak, “Spora yaptığınız 1 liralık yatırım, 5 lira olarak geri döner. Spor yapan çocuk sağlık açısından iyi durumda olur. Kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak, etrafına zarar vermez. Bu sayede toplumla barışık bir gençlik kazanmış oluruz. Sağlıklı nesillere ihtiyacımız var.”

ALINAN TALEPLER TAKİP EDİLİYOR

Beden eğitimi öğretmenleriyle bir araya geldiğini ve onlarla sorunlar hakkında görüştüğünü ifade eden Bak, edindiği bilgileri ve talepleri Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’la görüştüğünü ve gerekli yatırımlar için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

13 YILDA SPORCU SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ

Türkiye’nin 2002 yılından bu yana sporda geldiği noktayı ifade eden Bak, “2002 yılında 278 bin olan lisanslı sporcu sayısını 2015 yılında 5,9 milyona ulaştırdık. 2002 yılında 6 bin 35 olan spor kulübü sayısını 2015 yılında 13 bin 280’e ulaştırdık. Spor yatırımlarına aktarılan kaynağı 2002 yılı seviyesi olan 63 milyon TL’den 967 milyon TL’ye yükselttik” diye konuştu. Bak, seçim çalışmaları kapsamında Rize şehir merkezinde ve ilçelerde ziyaretlerine devam ettiğini, Gündoğdu Su Sporları Kulübü’ndeki sporcularla sorunları ve talepleri hakkında görüşmeler yaptığını söyledi.