Togay Muratoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Çayda Sabah programına konuk olan AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı OHAL kapsamındaki 696 sayılı KHK ile ile mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin 9 ay 26 güne çıkartıldığını ancak bunun ilk zamanlarda yanlış anlaşıldığını vurguladı.

Togay Muratoğlu’nun sorularını yanıtlayan Avcı, çıkan KHK ile tüm işçilerin değil ihtiyaç duyulan sayıda ve sürede işçilerin en fazla 9 ay 26 güne kadar çalıştırılabileceğinin önü açılmış oldu dedi.

ÇAYKUR’da çalışan tüm mevsimlik işçilerin en az 6 ay süreyle çalıştırmak için çalışma yaptıklarını belirten Avcı, bundan böyle ÇAYKUR’da ihtiyaç duyulan kadrolu işçi ihtiyacının dönüşümlü olarak mevsimlik işçilerden karşılanacağını söyledi.

Mevsimlik işçilerin diğer bir isteği olan sigorta primlerinin çalışmadıkları sürede ödenmesi konusunun ise şuan da hukuken mümkün olmadığını belirten Avcı, bütün çalışmalarımız ÇAYKUR’daki mevsimlik işçilerin isteklerini karşılamak olduğunu ama bunu yaparken de ÇAYKUR’u da zarara uğratmamaktır dedi.