AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, Üniversiteli AK Gençlik (ÜniAK) ‘in düzenlemiş olduğu yaklaşık 1100 üniversite öğrencisinin buluştuğu vapur gezisine katıldı.

Gündoğdu balıkçı barınağından hareket eden vapurla, Rize açıklarında gezinti yapan gençler, milletvekilleriyle birlikte sohbet edip, tecrübe ve bilgi birikimlerinden yararlanma imkânı buldu.



AK Parti Rize Milletvekilleri eğitim, sağlık ve çalışma hayatına ilişkin birçok çalışmayı gençlere anlattı. Projelerden memnun kalan gençler, uygulanabilirlik ve sorunların çözümü açısından sunulan çalışmaları yerinde bulduklarını belirttiler.

ÜNİVERSİTELERİLERE BİRÇOK DESTEK

AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar düzenlenen gezi programında öğrencilere yönelik yapacak oldukları çalışmalardan bahsetti. Ayar, “Yükseköğretim öğrencilerinin ihtiyacını karşılayacak kapasitede yurt yapımını sürdürüp, özel sektörün bu alanda yatırım yapmasını teşvik edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın verdiği lisansüstü eğitim burslarının sayılarını artıracağız. Sosyal Bilimlerin de bu burslardan yeterli düzeyde faydalanmasını temin edeceğiz. Eğitim fakültesi öğrenci veya mezunları için eğitim fakültesi dışındaki fakültelerde çift ana dal veya yan dal yapma imkânı sağlayacağız” dedi.

İLK KEZ İŞE BAŞLAYAN GENCİN BİR YILLIK MAAŞI DEVLETTEN

Gençlerin çalışma hayatına atılmalarını kolaylaştıracak projeler geliştirdiklerini ifade eden Karal, ”Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin lira karşılıksız destek, 100 bin lira faizsiz kredi ve 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız. İlk kez iş bulan her gencimizin bir yıl boyunca maaşının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Lise veya üniversite mezunu olan gençlerimizin Genel Sağlık Sigortası (GSS) giderlerini iki yıl süreyle gelir testi yapılmaksızın ve prim alınmaksızın devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız” diye konuştu.



Vapur gezintisinin sonunda öğrenciler onlarca dilek fenerini milletvekilleriyle birlikte gökyüzüne bıraktı. Öğrenciler, düzenlenen etkinliği çok beğendiklerini, gezinin yeni eğitim yılında kaynaşmayı, birlik ve beraberliği attırdığını söylediler.