AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Millet olarak Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 97. Yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek şunları kaydetti: “Dünyada eşi ve benzeri az olan şanlı bir mücadele sonrasında ilan edilen Cumhuriyetimiz, tarih boyunca bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyen aziz milletimizin, şartlar ne kadar zorlu olursa olsun istiklal ve istikbalinden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğinin nişanesidir.

İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletin torunları olarak bugün bizlerde aynı ruh ve azimle ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için çalışmaya devam etmeliyiz. 1923'te yeni devletimizin kuruluşunu millet olarak verdiğimiz mücadele ile nasıl taçlandırdıysak, bugün de karşılaştığımız sıkıntıları, birlik ve berberlik içinde ele ele vererek atlatmalıyız. Yüzyıllardır bu topraklar üzerinde oluşturduğu medeniyet tasavvuru etrafında farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönülleri kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız.

İktidarımız döneminde gelişen, güçlenen ve bölgesinde güçlü bir Türkiye olmasını istemeyenler ülkemizin etrafını adeta ateş çemberine çevirmeye çalışmakta ve ekonomik hamlelerle bizi köşeye sıkıştırmak istemektedirler. Tarihimiz boyunca karşılaştığı tüm zorlukları bir ve berber olarak aşan aziz ve necip milletimiz bugünde aynı ruh ve azimle birbirine kenetlenerek, tüm bu girişimleri bertaraf edecektir. İstiklal Mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, dün olduğu gibi bugünde bekamıza yönelik önümüze çıkabilecek her türlü engeli aşmak için, aynı duyguya ihtiyacımız vardır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda, bilimde, sanayide, eğitimde ve diğer bütün alanlarda büyük bir mesafe kat ederek, elde edilen bu başarılarla birlikte ülkemizi daha da ileri taşımak en büyük hedefimizdir. İnanıyoruz ki ülkemiz çok daha büyük mesafeler kat edecek, birlik ve beraberlik içerisinde çok daha büyük başarılara imza atacağız. Ülkemiz ve milletimiz için mücadelemize devam edeceğiz ve vatanımıza olan hizmet aşkımız artarak sürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.” dedi.