İl Başkanı Alim yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “Hayatımızın her anında yanı başımızda olan, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz hayat boyu yaşamımızdaki en büyük hazinemizdir. Bizleri doğurup, yetiştiren, hayatı öğreten annelerimiz aynı zamanda ilk öğretmenlerimizdir.  Aile hayatının temel yapı taşı olan annelerimiz, başımızın tacı ve en değerli varlıklarımızdır.

Peygamber Efendimiz’in “Cennet annelerin ayakları altındadır.” Hadis-i şerifiyle de anladığımız üzere annelerimizin üzerimizdeki emeği büyüktür. Ayrıca Dinimiz, anne ve babaya itaatin üzerinde önemle durmakla birlikte, anneye özel bir önem atfetmektedir. Annelerin çocukları üzerinde herkesten fazla emeği bulunmakta, yavruları üzerinde en derin şefkat ve merhamet hissini anneler taşımaktadır. Annelerin bu emeklerine karşılık olarak, onlara iyi davranmak ve değer vermek, hem dini, hem de insani görevimizdir. Onların varlıkları hayatımızın her gününün en büyük manasıdır. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir.

Hayatlarımıza anlam katan, sevgi dolu yürekleriyle bizlere yol gösteren, bireylerin ülkelerine ve topluma yararlı birer fert olarak yetişmelerinde yaşamsal bir kılavuz görevi üstlenen annelerimiz geleceğin güçlü Türkiye’sine yön verecek olan nesillerin yetiştirilmesinde de büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, emsalsiz ve sınırsız sevgisi ve sabrıyla doğumdan ölüme kadar geçen sürede karşılık beklemeden fedakarca evlatları üzerinde ilgisini sürdüren annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi