Yedi yıldır Çaykur Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevini yürüten İmdat Sütlüoğlu'nun istifa ettiği öğrenildi.

İmdat Sütlüoğlu'nun Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için, Ak Pati'den aday adaylığı başvurusunu yapacağı belirtiliyor.

İstifa eden İmdat Sütlüoğlu'nun yerine  Çaykur Genel Müdürlüğü yürütme görevi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim'e verildi.

İmdat Sutluoglu kimdir?

1953 yılında Rize-Ardeşen’de doğdu. İlk ve orta tahsilini Ardeşen’de yaptı. Rize Lisesini bitirdi. Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden m ezun oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde İşletme dalında yüksek lisans (master) yaptı. DPT Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğünde Teşvik ve Yatırım Uzmanlığı ve Çalışma Bakanlığında İş Müfettişliği görevlerinde bulundu.12 yıl memurluktan sonra iline hizmet verebilmek için memurluğu bırakarak Rize’ye döndü. Özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalışmaya başladı. Akfa Çay A.Ş.’nde Risaş A.Ş.’nde genel müdürlük, Sütaş A.Ş.’nde yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Dahasonra 1994 ve 1999 seçimlerinde 2 dönem Ardeşen Belediye Başkanlığı yaptı.Çay Sanayicileri Derneği Kurucu Başkanlığı, DPT Çay İhtisas Komisyon Üyeliği, Rafting, Su Sporları ve Üniversite dernek üyeliği, Karadeniz Kıyısı Ülkeler Çevre Örgütü (AB CPMR örgütü) üyeliği yaptı, Vakıf üyeliği yaptı.22. Dönem Ak Parti Rize Milletvekilliği, 58. Hükümet’te Çevre Bakanlığı yaptı.Nisan 2011 tarihinden beri Çaykur Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekteydi..Evli 4 çocuk babasıdır.İyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca ve Arapça bilmektedir.