Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası basın açıklaması yaparak soruları yanıtladı. İlk olarak Fransa'daki terör saldırısına değinen Çelik, şunları söyledi:

 
"Bundan sonra terör örgütlerine yönelik topyekûn mücadelenin ne kadar önemli olduğu görülüyor. O saldırının çok daha büyük bir katliamı hedeflediği maçın oynandığı stada girmek istedikleri ama son anda engellendiği göz önüne alınırsa. Türkiye'nin bu saldırıyı gerçekleştirenlerden bir tanesini batılı istihbarat terör örgütlerine bildirdiği, ciddi uyarılarda bulunduğu, yine bir tanesini sınır dışı ettikten sonra Belçika'ya ilettiği ama Belçika'da yakalandıktan sonra o kişinin serbest bırakıldığı ve arkasından bu terör eylemini gerçekleştirdiği şeklinde bilgiler var. Bütün bunlar aslında Türkiye'nin mücadelesinin ne kadar güçlü bir mücadele olduğunu ve Türkiye'nin bu konuda ne kadar samimi olduğunu da gösteriyor. Ama bu konularda ortak tavır ve tutum geliştirilmediği müddetçe maalesef bu istihbarat paylaşımları zaman zaman yeterli karşılık bulmuyor ve gözden kaçan unsurlarla birlikte bu terör örgütleri bu tip büyük katliamlara imza atmış oluyorlar. Bir kez daha Fransa halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz."
 
AK PARTİ'NİN MECLİS BAŞKAN ADAYI İSMAİL KAHRAMAN
 
MYK'da alınan kararlara değinen Çelik, "Sayın Başbakanımız milletvekillerimiz ile yapılan toplantıda önümüzdeki Meclis Başkanlığı süreci için bir geniş istişare yaptı. Herkes hür bir biçimde görüşünü ifade etti. Yapılan istişareler sonucunda, AK Parti'nin Meclis Başkan adayının İsmail Kahraman olarak belirlenmesine karar verildi" dedi.
 
İsmail Kahraman Kimdir?
 
1940 yılında Rize İkizdere'de doğdu, ilk ve ortaöğrenimini Karabük 'te tamamladı. Liseyi ailece yerleştikleri İstanbul'da, Haydarpaşa Lisesi' nde okudu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversitedeki öğrencilik yıllarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyeti'nde başkanlık yaptı. Millî Türk Talebe Birliği'nin 48. dönem genel başkanlığını yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında hizmetlerde bulundu. 1974 yılında Çalışma Bakanlığı, bakan müşaviri oldu. 29 Mayıs 1985'de kurulan Birlik Vakfı'nda kurucu üye ve mütevelli heyet başkanı oldu. 21 Aralık 1994'de kurulan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın(TGTV) kurucu üyeliğini ve mütevelli heyet başkanlığını yaptı. Sanayi ve ticaret kuruluşlarında, icra kurulu ve idare meclisi başkanlığı yaptı. 1995 ve 1999 milletvekili genel seçimlerinde 20. ve 21. dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İstanbul milletvekili olarak yer aldı. Her iki dönemde de Meclis Grup Başkan Vekilliği yaptı. TBMM Anayasa Komisyonu ve Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerinde bulundu. 1996-1997 yılları arasında 54. Refah- Yol Hükümeti'nde Kültür Bakanı olarak görev yaptı, İlim Yayma Cemiyeti ve İş Dünyası Vakfı Yüksek istişare Kurulu üyesi ve İlim Yayma Vakfı kurucu üyesidir. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği ve Birlik Vakfı Kurucular Kurulu başkanlığını sürdürmektedir.
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapmaktadır. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazandı.
 
Evli ve dört çocuk babasıdır.