AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal beraberinde İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Sadık Bayraktar, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, Ardeşen İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri ile birlikte Günlük yaş çay işleme kapasitesi 150 tondan 500 tona çıkartılan ve 2015 yılında hizmete açılan Çaykur Işıklı Çay Fabrikasını inceledi.
Çaykur Işıklı Çay Fabrikası Müdürü Cavit Çomoğlu’ndan bilgi alan Karal, burada yaptığı konuşmada “Işıklı çay fabrikamızda geçtiğimiz yıl bir kapasite arttırma çalışması yapıldı. 150 tona ilave 350 tonla birlikte 500 tonluk kapasiteye ulaştırılarak Çaykur’un en büyük çay fabrikası konumuna geldi.” Dedi.

Çaykur’un son yıllarda önemli işlere imza attığını ifade eden Karal, “Biz iktidara geldiğimizde günlük yaş çay işleme kapasitesi 5 bin 600 tondu. Yapılan 2 bin 400 ton ilaveyle bu rakam 8 bin tona çıktı. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bu rakamı 10 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece her bölgenin çayı kendi bölgesinde işlenerek çayın kalitesine etki eden taşıma sistemini azaltacağız. Bu süreçte bu kadar güzel çalışmaları organize eden başta Çaykur Genel Müdürümüz İmdat Sütlüoğlu olmak üzere yardımcılarına, fabrika müdürlerine ve teknik kadroya vatandaşlarım adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Karal, Çaykur işçilerine ve Üreticilere yapılan ödemelere de değinerek şunları söyledi:
“İktidarımız öncesinde başlı başına bir probleme olan işçilerimizin ve üreticilerimizin çay paraları, destekleme ve budama ücretlerinin ödenmelerinde iktidarımız döneminde hiçbir aksama olmadı. Rize’de bu ödemelerin takviminin açıklanması için bir başbakan veya bakan gelsin diye beklenirdi. Artık bunlar Rize’nin gündeminden çıkmıştır. Bu ödemeler artık siyaset kurumlarını ilgilendirmiyor. Zamanı geldiğinde takır takır ödeniyor. Eksikliklerimizde olabilir, bunları da vatandaşlarımızla birlikte aşacağız.”

Karal, konuşmasının sonunda Fındıklı, Çamlıhemşin ve İkizdere ilçelerinde yapılması planlanan organik çay fabrikalarının da yakın bir zamanda başlayacağını sözlerine ekledi.