CHP milletvekili adayı Ali Şahinler’in “Tayyip Efendi” yakıştırmasının Rize’de tepkiyle karşılanmasını değerlendiren Karal, “Şahinler’in bu açıklaması sadece AK Parti cenahında değil, kendi siyasi partisinde de bir tepkiye yol açtı. Sayın Köymen, Şahinler’in açıklamasını tekzip edercesine açıklamalar yaptı. Bu aday, Rize’de Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinden siyaset yapmanın ne demek olduğunu bilemeyecek kadar siyasetin acemisi olduğunu ortaya koydu. Bu dersi başkaları almıştı. Onu Rize’ye gönderenler niçin bu dersi ona vermediler şaşırıyorum. Belediye seçimlerinde benzer çalışmaları bir başka aday ortaya koymuştu. O da dersini alıp gitmişti. Bu sadece siyasi cehaletle ve Rize’yi tanımamakla izah edilebilir. Ben bütün açıklamalarımda Sayın Kılıçdaroğlu diye hitap ediyorum. Çünkü bizim almış olduğumuz siyasi edep ve terbiye bunu gerektiriyor” diye konuştu.

GEZİCİ RİZE ADAYINA TEPKİ

Karal, kendini gezi olaylarında önder olarak kabul eden CHP Rize Milletvekili Adayı Şahinler ile ilgili, “Bu aday kendini gezi eylemlerinin öncüsü olmakla övüyor. Gezi eylemlerinin bu ülkeye nelere mal olduğunu, İstanbul’da 10 tane ağacı bahane ederek ülkenin nasıl altını üstüne getirdiklerini hemşerilerim çok iyi bilir. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın da ifade ettiği gibi; “Ne zaman İstanbul Havalimanı’nın ihalesi yapıldı, ertesi gün gezi olayları patladı” durumu çok iyi anlatmaktadır. Bu ülkedeki dev yatırımların önü hep birileri tarafından kesilmek istendi” dedi.

MİLLETE OLAN GİZLİ KİNLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÜZERİNDEN İFADE EDİYORLAR

CHP’li eski Bakan Ali Topuz’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili “Eğitimi yetersiz, kültürü ve tecrübesi eksik bir normal vatandaş” sözlerinin hatırlatılması üzerine Karal, şunları söyledi:

“Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitim seviyesinin düşük olduğun nereden öğrendin? Oxford’dan veya Harvard’dan mezun olduğu zaman mı eğitim seviyesi yükselecekti? Recep Tayyip Erdoğan bu ülkede 13 yıl Başbakanlık yapmış ve girmiş olduğu bütün seçimleri kazanmıştır. Eğer bilgisi ve birikimi zayıf olsaydı, millet bunu nasıl takdir etmiş olurdu? Bu söylemleriyle beraber millete saygısızlık ediyorlar. Cumhurbaşkanımız üzerinden millete karşı olan gizli kinlerini ifade ediyorlar. Eğitim seviyesi düşükten kasıtları Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imam hatip mezunu olmasıdır. İmam Hatiplilerin üniversitelere girmesini engellediler. O da normal liseyi dışarıdan bitirerek üniversiteye girebildi” 

“AYDA BİR DEFA RİZE’YE GELMEKLE BU İŞ OLMAZ”

CHP Milletvekili Adayı Kemal Köymen’in “ayda en az bir kez Rize’ye geleceğim” açıklamasının Rize’ye ne kadar uzak olduklarının en açık göstergesi olduğunu anlatan Karal,  “Ona yanlış bilgiler vererek yanıltıyorlar. Yanlış konuşmasına zemin hazırlıyorlar. Siyaseten boşluğa düşüyor. Ben haftanın 3 günü Ankara’da 4 günü Rize’deyim. Rize’nin karşı karşıya kaldığı problemleri çözmede yine zaman zaman bu bile yeterli olmayabiliyor. Öyle ayda bir defa Rize’ye gelmekle bu iş olmaz. Ayda bir defa Rize’ye gelmekle Rize’nin değil birilerinin vekili olunur” dedi. 

“17 TANE ULAŞTIRMA BAKANI İLE BOLU TÜNELİ YAPAMAYANLARIN HAYALİ SALARHA TÜNELLERİNE YETMEZ”

Salarha Tünelleri üzerinden siyaset yapanların süreci dahi takip edemediğini belirten Karal, şunları ifade etti:

“Salarha Tünellerinin ihalesi yapılmıştır. İlgili firma bellidir. Yer teslimi yapılmıştır. Devlette süreklilik esastır. Karayolları Genel Müdürlüğü ilgili firma ile sözleşmesini yapmıştır. Bundan sonra süreç işleyecektir. Eğer resmi işlemleri merak ediyorlarsa karayolları yetkilileri ile görüşsünler iligli arkadaşlar kendilerine resmi belgeleri verirler. Yapmış oldukları açıklamaları bunlara çok görmüyorum. Bir Bolu Dağı Tüneli’ni yıllarca delip geçemediler. 17 tane Ulaştırma Bakanı gelip geçti tüneli tamamlayamadılar. Bolu Dağı Tüneli’ni de tamamlamak bize nasip oldu. Salarha Tüneli, Bolu Dağı Tüneli’nde daha uzun bir tüneldir. Bunu da başaracağız”  

AK PARTİ’nin referansının yine kendisi olduğunu vurgulayan Karal, Ovit Dağı tünelini yapan siyasi iradenin Salarha Tüneli’ni de en kısa sürede yapacağını anlattı.