İyidere’de Büyükçiftlik ve Kalecik köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen Karal, Ak Parti iktidarları döneminde Türkiye’nin her konuda önemli atılımlar yaptığını dile getirdi.


ÜNİVERSİTE HASTANESİ BÖLGEDE LİDER
Eğitim ve sağlık anlamında Rize’de önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Karal, “Üniversitemizi büyütmeye çalışıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bölgenin en güçlü fakültelerinden bir tanesi yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’de birçok yerde yapılamayan ameliyatlar üniversitemizde yapılmaya başlandı. Batum dahil olmak üzere Artvin, Trabzon ve Erzurum’un belli bir kesimi olmak üzere bölgenin en büyük hastanesi konumuna geldi. Aynı zamanda Türkiye’nin en modern kanser hastanesini burada açtık. Rize’mizde bulunan 800 civarındaki kanser hastamızı Trabzon’a göndererek sıkıntıya gark etmiyoruz. Burada çok modern bir hastanede hastalarımız tamamen robotik sistemlerle tedavilerini görüyorlar” dedi.

30 TRİLYONLUK KANSER CİHAZLARI KAZANDIRILDI
Kanser hastanesine büyük katkılar sağlandığını belirten Karal, “Yaklaşık 30 trilyonluk bir cihaz kanser hastanemize kazandırıldı. Türkiye’de hiçbir kanser araştırma merkezinde olmayan cihazlar Rize’mizde vardır. Hastanelerimiz inşallah Rize’mizden dışarıya hastaların çıkmamasına zemin hazırlayacaktır” diye konuştu.