Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tehlike arz eden binalar yıkılarak yerlerine yapılacak yöresel mimariye uygun binalarla kentin siluetinin değişilmesi hedefleniyor. Konuyla ilgili bir televizyon programında açıklama yapan Ak Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı Kentsel dönüşüm kapsamına giren Belediye bloklarında İşletme sahiplerinin ve orada çalışan vatandaşların mağdur olmamaları için yüklenici firmayı bir kez daha uyardıklarını ifade ederek çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1970'li yıllarda deniz dolgusu üzerine yapılan, kentin ticaretinin yüzde 30'unun gerçekleştiği ve korozyon nedeniyle tehlike arz eden "Belediye Blokları"nda çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ve önceliğin orada çalışan vatandaşlar olduğunu ifade eden Ak Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı “Son yıllarda Rize’nin bazı irade koymakta zorlanılan kronik problemlerine buda çözülür mü denilebilecek pek çok problemine el attık. Bunlardan en önemlisi de yıllardır konuşulan kentsel dönüşüm projesiydi. Oradaki binaların sıhhatiyle ilgili ciddi problemler söz konusuydu. Çeşitli mühendislik raporları da zaten ortadaydı. Bununla alakalı bir adım atılması gerekiyordu ve bizler de o adımı atarak çalışmalarımıza başladık. İlk takip ettiğim yatırım da budur. Kentsel dönüşüm meselesinin de bu nedenle benim için çok ayrı bir önemi vardır. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’da çok güçlü bir irade ortaya koydu. Sayın Cumhurbaşkanımızın da katkılarını zikretmeye gerek yoktur diye düşünüyorum. Rize’de yaptığımız her bir işin arkasında onun iradesi söz konusudur. “Dedi.

Rizeli vatandaşların gelinen noktadan memnun olduklarını belirten Avcı “Bugün geldiğimiz nokta Rizeli hemşerilerimiz tarafından takdirle karşılaşılan bir nokta. Geçtiğimiz gün Rize Belediye Başkanımız ve İl Başkanımız ile bölgede yaptığımız yatırımları da inceledik. Bizim için önemli olanlardan birincisi kent estetiği açısından önemli bir konu oluşu ikincisi ise insanımızın sağlığı açısından da önemli bir husustu. Ticaretin döndüğü en yoğun caddelerimizden bir tanesiydi kentsel dönüşümün başlatıldığı yer. Bir deprem sırasında çok kötü sonuçların doğabileceği bir durum söz konusuydu. Bu vesileyle de oradaki vatandaşlarımızın mağdur olmaması hususuyla da gereken bütün tedbirleri de aldık. Dönüşüme tabi tuttuğumuz esnafımızın da gidişattan memnun olduğunu görmek bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor. Bizim için en önemli konulardan bir tanesi de orada çalışan vatandaşlarımızdı. Asgari ücretle veya daha düşük ücretle evlerine ekmek götürmeye çalışan hemşerilerimizin bir an önce tekrar işlerinin başına dönmelerini sağlamamız gerekir. “dedi.

HIZLI OLMALARI İÇİN YÜKLENİCİ FİRMAYI UYARDIK

Yapılan yatırımın önemini anlatan Rize Milletvekili Muhammed Avcı çalışmaların gününde tamamlanacağını ve orada çalışan vatandaşların yeniden iş başı yapacağını ifade ederek “Pek çok vatandaşımız yeniden işletmelerini başka yerlerde açtılar. Çalışanlarını tekrar yeni yerlerinde çalıştırmaya devam ediyorlar. Bazı işletmeler de ne yazık ki tekrar açılmadı. Bizim için önemli olan konu orada gerçekten dar gelirli evine ekmek götürmeye çalışan vatandaşlarımızın durumu. Onları da bir an önce hızlı bir şekilde işlerinin başına döndürebilmek için dün tekrar yüklenici firmayı uyardık. Çok hızlı bir şekilde imalatı tamamlayarak vatandaşlarımızın oraya geçmelerini ve işletmelerinin başlarına geçmelerini bu vesile ile sağlamış olacağız. “ dedi.