AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı 1 Kasım genel seçimlerinde oyunu arttırarak Rize’den 3 milletvekili çıkarmayı başardıklarını söyleyerek, Rizeli hemşerilerine teşekkür etti.

İl başkanı Avcı, resmi olmayan sonuçlara göre partilerinin oy oranını artırarak Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman aşkın Bak’ı meclise göndermeyi başardıklarını söyledi.

Avcı, Rize'de seçmenin büyük oranda sandığa gittiğini, 7 Haziran'da yüzde 82 olan katılımın bu seçimde yüzde 85'e yaklaştığını belirtti.
Seçime iyi hazırlandıklarını ve seçimlerin önemini anlatmaya gayret ettiklerini ifade eden Avcı, "Partimiz adına Türkiye genelinde 7 Haziran seçimlerinde yüzde 68 oy alarak çıkarak en yüksek oyu alan teşkilat olmuştuk. Bu seçimde çok daha iyi çalışmamız gerektiğini biliyorduk. Partimizin  başarısını çok daha yukarı taşımak istiyorduk. Açılan sandık sayısına ve dağılıma bakıldığında başardığımızı görüyoruz" dedi.
Vatandaşların bugüne kadar yapılan hizmetlerin ödülünü verdiğini vurgulayan Avcı, "Rize'de ilk sonuçlara göre partimiz oy oranını artırarak 3 milletvekilinin tamamını çıkarmayı başarmıştır. Resmi olamayan sonuçlara göre Rize'de yüzde 75'in üzerinde bir oy aldığımız öngörülüyor. İnşallah Türkiye genelinde bizden daha başarılı iller olur. Önemli olan Türkiye'nin istikrarı için herkesin üzerine düşen görevi yapması" dedi.

Avcı daha detaylı açıklamanın ilerleyen saatlerde yapacaklarını söyledi.