Toplantıda Rize’nin en önemli geçim kaynağı olan çay sektörü hakkında genel durum değerlendirmesi yapan RTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ERDOĞAN; “Şu an itibariyle 1.2.3. ve 4. sürgün alımları tamamlanmış olup, çayın %51’ini özel Sektör, %49’unu Çaykur almıştır. Sektör 1984’te 100 bin ton çay üretirdi bugün bu rakamları üçe katladık. Özel sektör çayı bugünlere getirdi. 2016 ve 2017 yılları özel sektörün durumu iyiydi fakat 2018 yılı sektörün tamamının sıkıntılı geçtiği bir yıl oldu. Bu sıkıntıları aşmamız için önemli çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bununla alakalı olarak Borsamız çay sektörünün sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili detaylı bir rapor hazırlıyor. Bu raporu elimizden geldiği kadarıyla çay sektörüne çözüm sağlayacak tüm karar alıcı mekanizmalarla paylaşacağız” dedi.

Erdoğan ayrıca; “Borsa olarak ilimize yeni bir vizyon kazandırmak amacıyla büyük projeler yürütüyoruz. Çay Araştırma ve Geliştirme Merkezi çay sektörüne yenilikler kazandırmak için çalışmalara başladı. Bunun yanında Rize’yi marka şehir yapacak Çay Çarşısı projemizi belediyemizle birlikte en kısa zamanda tamamlamayı planlıyoruz. Bu proje ilimizi cazibe merkezi haline getirecektir. Borsa olarak şehrimize hizmet etmeye hazırız. İlimizi beraber kalkındırmalıyız. Belediye başkanının derdini dert edinmemiz gerekiyor. Belediyemizin yapmış olduğu projelerde yanında olmaya ve desteklemeye hazırız. Konuşmamı sonlandırırken Borsa camiası olarak Rahmi Metin’e Belediye Başkanlığı seçimlerinde başarılar diliyoruz ” dedi.

AK Parti Rize Belediye Başkan adayı Rahmi Metin; “Rize için iyi şeyler düşünüyoruz, bu coğrafyada kervan yolda düzülür hesabıyla planlama ve programlama yapmıyoruz. Hâlbuki şehirler planlamayla yönetilir. Büyük fotoğrafı ortaya koymak lazım. Sürekli göç eden bir toplumuz Rize’nin nüfusu 120 bin’e çıktı. 1980’ler de insanların %20’si şehirlerde %80’i köylerde yaşıyordu, bugün ise %80’i şehirlerde %20’si ise köylerde yaşıyor, bu yüzden şehir planlaması konusunda sıkıntılarımız var. Bütün sorunları ortaya koyup şehir planlamasını iyi yapabilirsek şehrimizi düzeltebiliriz. Mihenk taşımız eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Meseleye bu yönüyle bakabilirsek problemleri çözebiliriz. Rize’mizin büyümesi hepimizin yararına olur bu yüzden bütün sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir sinerji yaratmamız gerekir. Rizemiz ancak böyle büyüyebilir. Rize olarak katma değeri yüksek projeler üretmeliyiz. İnsanlarımıza kentlilik bilincini oluşturmalıyız “ dedi.