Sağlık Bakanlığı tarafından Rize'ye gönderilen 7 adet tam donanımlı ambulans ve 1 adet kurtarma aracının dağıtım töreninde konuşan AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, iktidara geldikleri 2002 yılında Rize genelinde sadece 6 adet ambulans olduğunu hatırlatarak bugün teslim edilen ambulanslarla birlikte bu sayının 45’e yükseldiğini vurguladı.



Sağlık Bakanlığı tarafından Rize'ye gönderilen 7 adet tam donanımlı ambulans ve 1 adet UMKE kurtarma aracı  düzenlenen tören ile 112 acil sağlık istasyon görevlilerine teslim edildi. Rize sahil dolgu alanında düzenlenen  törene AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, İl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gökhan Demiral, daire amirleri ve diğer ilgililer katıldı.



“Rize’mizi sağlık yatırımları noktasında çok daha yukarılara taşıyacağız”
Milletvekili Hasan Karal törendeki konuşmasında bugün yapılan  törenle birlikte  sağlık alanında çok önemli bir adımı daha attıklarını belirterek, “ İnanıyorum ki bu araçlarımızla birlikte Rize’mizde başlattığımız sağlıkta hizmet kalitesini çok daha ileriye taşınmasına zemin hazırlamış olacağız. Ülkemiz sağlık alanında çok ciddi atılımlar içerisinde. Bu hızdan Rize’mizde yeterince nasibini almaktadır. 2002 yılında biz iktidara geldiğimizde Rize genelinde toplamda 6 tane ambulans vardı. Bugün bu ambulanslarında katılımıyla 45 ambulansımız oluyor. Son teknolojiyle donatılmış ambulanslarımız Rize’mizin her tarafında hizmet ediyor. Rize’mizdeki sağlık birimlerimizde elimizden geldiğince birinci sınıf hizmet sunmaya çalışıyoruz. Türkiye’de nüfus oranına göre en çok hekim sayısına sahip ikinci il konumunda olmuş olsak bile yinede bir takım eksiklerimiz var. Atmamız gereken adımlar ve ihtiyaçlarımız var. İnşallah bu azim ve şevkimiz devam ettiği sürece Rize’mizi sağlık yatırımları noktasında çok daha yukarılara taşımış olacağız. “ dedi