AK Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı 5. Olağan büyük kongre basın açıklaması

AK Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı 12 Eylülde düzenlenecek AK Parti 5. Olağan Büyük kongresiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Avcı açıklamasında

AK Parti ve AK Partililer, 14 yılın her gününü büyüme ve değişim isteyen bir ülkeye direnenlere karşı haklı bir mücadeleyle geçirdi. 14 yılın içerisinde kritik yılları, kritik günler- saatler, kritik zamanlar oldu. Bu kritik eşiklerin her biri vakarla, sağduyuyla tecrübe ve birikimle, sağlam prensiplerle ve milletimizin desteği ile aşıldı.

 Kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 seçimlerine sokulmamasından başlayan ve sonrasında AK Parti’yi siyasetin karanlık dehlizlerinde bırakmayı hedefleyen tüm senaryolar zaman içinde birer birer çöktü. AK Parti ve AK Parti kadroları bu zaman diliminde yaşanan her bir olaydan güçlenerek çıkmakla kalmadı, milletimizle olan bağını daha da güçlendirdi.

AK Parti girdiği tüm seçimlerde olduğu gibi 7 Haziranda da Türkiye’nin 13 yıllık kazanımlarını koruyup büyük hedeflerine ulaşmayı milli iradeden onay alarak gerçekleştirmek için yola çıkmıştır. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de milli iradenin kararını tereddütsüz kabul eden AK Parti, gereğini süreç içerisinde yerine getirmiştir. Ülkemizin hükümetsiz kalmaması adına yine yapıcı bir siyaset anlayışı ortaya koymuştur.

Geçen 3 aylık süre ve olaylar, ülkemizin 21. Asrın başından itibaren diğer ülkelerden üstünlüğünü tek başına iktidar olduğu gerçeğini bir kez daha tüm açıklığıyla ortaya koymuştur. Bugün üzerinde ısrarla konuşulan siyasi istikrar ve ekonomik istikrarın kaynağı, özgüvenli attığımız tüm adımların kaynağı hep tek başına iktidar olmuştur.

Hedefimiz anayasamızın hükümleri çerçevesinde gittiğimiz 1 Kasım seçimlerine ülkemizde yeniden tek başına iktidar olma imkânı sunmaktadır. Yeniden tek başına iktidar, milletimizin gelecek ümidini yeşertecek, hedeflerimizi güçlü adımlarla ulaşmamızı sağlayacaktır.

 Coğrafyamızın ve topraklarımızın makûs talihini değiştirme kararlılığı olan ve bunu ispatlamış tek hareket AK Parti ve onun kadroları için 1 Kasım; anlamı, yüklendiği misyonu ve sorumluğu açısından önemli bir tarihtir.

Bu nedenle 1 Eylül 2014 ‘de başlayan kongre sürecimiz ve bu esnada gerçekleşen mahalle, belde, ilçe ve il kongrelerimiz her noktada coşku, heyecan ve birliktelik içerisinde geçmiştir. Şimdi aynı anlayışla 5. Olağan Kongre sürecimizi “Olan Büyük Kongremizle” tamamlıyoruz.

12 Eylül tarihi Türkiye’nin en talihsiz günlerinden biriydi. Çok şükür 2010 referandumu ile birlikte üzerindeki kara lekeyi kaldırdık.  Şimdi 12 Eylül 2015’te bu günü AK Parti 5. Olağan Büyük kongresi ile taçlandırıyoruz.

Bu kongremiz Türkiye’nin demokratikleşme, kalkınma, ilerleme ve değerleri ile bütünleşme yolculuğuna, evrensel sorumluklarına ara vermeden, tüm hızıyla devam etmesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, milletimizin yeni Türkiye yolculuğuna devam etmesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, 1 Kasım'da tek başına iktidarın ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasının kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, kardeşliğimize halel getirmeye çalışanlara karşı milli iradenin güçlü sesinin kaynağı olacaktır. Bu kongremiz, 2023 2053 ve 2071 selametle ulaşmamızın kaynağı olacaktır.

 Birliğimize, hedeflerimizle yeni Türkiye yolculuğunun devam edeceği ve milletle olan sözleşmemizi parti olarak yeniden tazeleyeceğimiz 5. Olan Büyük Kongremizin milletimize, ülkemize, siyasi hayatımıza ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımızı sunuyoruz.