Plan ve Bütçe Komisyonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bütçesi görüşülmektedir. AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, atama bekleyen adayların sıkıntılarını net şekilde ortaya koyarak konuyu Bakan Faruk Çelik’in dikkatlerine sundu.
 
HİKMET AYAR komisyonda yaptığı konuşmada:“Sayın Bakanım, veteriner hekimler, gıda mühendisleri, ziraat mühendisleri, su ürünleri mühendisleri ve bunların birçok yan branşları –kısa söyleyeyim- atama bekliyorlar. İncelediğimde şunu gördüm, 2014 KPSS puanlarıyla hiç atama yapılmamış diyeceğimiz kadar az bir atama yapılmış. Nitekim, bu sene yeni Kamu Personel Seçme Sınavı yapılacak, çok haklı olarak isterler ki, yeni sınav yapılmadan, yeni puanlar oluşmadan eski puanlarımızla bir atama yapılsın. Empati yapıyoruz, kendimizi onların yerine koyduğumuz zaman konuyu buraya taşıma gereği duydum. Çünkü bu branşlar baktığınız zaman bir başka bakanlıkta veya bir başka alanda çok dar kapsamlı -belki özel sektör olabilir ama- istihdam edilebilecek branşlar değiller. Dolayısıyla bu konuda belki yapacak planlamalarınız vardır ama bu arkadaşlarımızın bugün buradan bir haber beklediklerini ifade etmek istedim.”

ÇAYKUR’DAKİ ZİRAAT MÜHENDİSLERİNE VE ÇAY EKSPERLERİNE KADRO İSTEĞİ
Milletvekili ayar bu kapsamda ÇAYKUR’da mevsimlik kadroda çalışan ziraat mühendisleri ve çay eksperliği mezunu eksperlerin kadroya geçirilmeleri teklifinde bulundu. KPSS ile ÇAYKUR bünyesine katılan memurların bir süre sonra ilden ayrıldıklarına dikkat çeken Ayar: “Yine, ÇAYKUR bünyesinde çalışan arkadaşlarımız var Sayın Bakanım. Ziraat mühendisleri var, çay eksperleri var, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış üniversite mezunu, uzun yıllar çalışmış, ÇAYKUR’da çalışılmakta olan arkadaşlarımız var, bunlar işçi statüsündedir. Zaman zaman ÇAYKUR bu alanlarda çalıştırmak üzere memur almaktadır Kamu Personel Seçme Sınavıyla sınav sonuçlarına göre, memur istihdam etmek üzere alımlar yapmaktadır. Oysa bir mevzuat düzenlemesi yapmak suretiyle -aynı işte çalıştırdıkları için söylüyorum- bu çalışanlardan istifade edebiliriz diye düşünüyorum. Zira alınan memurlarda zaman içerisinde başka bölgelerden geldikleri için de kendi illerine gitme yönünde yoğun bir taleple karşılaşıyoruz, bunu ifade etmek istedim. Zira gerçekten, bu alanlarda çalışan arkadaşlarımızın da yoğun bir talebi var. Tabii, bunu size ifade etmek istedim.” Dedi.