Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Rize milletvekili Muhammed Avcı, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kendilerinin tek derdi Rize iken bazılarının partiyi içten çürütmeye çalıştığını ifade eden Avcı, bazılarının ise "Biz de sizinleyiz" diyerek afet bölgesinde dahi partiyi yıpratmak için siyaset yaptıklarını savundu. 
 

AK Parti hizmet yaparken Rizeli olmayıp Rize'de siyaset yapanların hezeyan içerisinde olduğunu aktaran Avcı, kimilerinin ise kendi menfaatleri için şehirde bölgesel düşmanlıklar üretmeye çalıştığını söyledi.
 

Çay ile ilgili sorunların çözüm merciinin hep AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Avcı, kalan eksiklerinin yine kendileri tarafından çözüleceğini ifade ederek bazı fırsatçı özel sektör temsilcilerinin de gereken dersi alacağını dile getirdi.
 

İşte Avcı'nın sosyal medya paylaşımı:

"TBMM’de milletvekillerimizle oturuyoruz...

Aklım Rize’de, çayda, üreticide, yatırımlarda...

Bir tarafta çözdüğümüz işler, diğer yanda çözmeye çalıştıklarımız...

Bir tarafta partiye zarar vermek istemiyorum maskesi takarak ağaç kurdu gibi içten içe çürütmeye çalışanlar...

Bir tarafta bizde sizinle beraberiz deyip, afet bölgesinde bile siyaset yapıp partiyi de milletvekillerini de yıpratmak için çırpınanlar...

Bir tarafta iftira ve dedikodularla sokağı kirli bilgiye boğmaya çalışanlar.

Bir tarafta kentsel dönüşümle (siyasi hayatımızı riske atarak) Rize’ye yeni bir vizyon kazandırmaya çalışırken Rizeli olmayıp Rize’de siyaset yapanların ve muhtemelen yarın bir gün kendi memleketlerine dönecek olanların hezeyanları...

Ve en tehlikelisi tünel ötesi-tünel berisi bölgeciliğini kendi kişisel hırsları uğruna yeniden hortlatmaya çalışıp bölgesel düşmanlıklar üreterek şehrin bütününün göreceği zararı umursamayanlar...

Bir tarafta politik tezgahtarların siyasal illüzyonla kapatmaya çalıştığı, göstermek istemediği büyük yatırımlar:

Lojistik merkez

Belediye blokları dönüşümü

Havaalanı

Salarha duble yolu

Ayder duble yolu ve dönüşümü

V.b

V.b

Neyse... Hemşehrilerimizle dertleşmeye ihtiyacımız var.

Meclis sabaha soğru kapanarak tatile girecek ve hemşehrilerimizle bol bol sohbet etme fırsatımız olacak.

Not: Çayla ilgili sorunların çözüm mercii hep Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan oldu. Yığınla iyileştirme yapıldı, kalan eksikleri de yine biz çözeceğiz.

Özel sektörün alınteri hırsızlığı yapan fırsatçı bazı temsilcileri de gereken dersi alacak...

Hemşehrilerimiz rahat olsunlar, hukukunuz bize emanettir. Sizden aldığımız yetkiyi sizin lehinizde kullanmak için and içtik.

Herkesin her anlamda hakettiğini aldığı ya da alacağı bir döneme giriyoruz.

Tüm hemşehrilerime kalbi selamlarımla...”