Cumhuriyet Halk Partisi Çayeli İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu'nun imzasıyla Çayeli İlçe Seçim Kurulu'na, AK Parti Çayeli Belediye Başkan Adayı Mustafa Baltacı'nın TFF Genel Sekreter Yardımcısı görevinden istifa etmediği gerekçesi ile adaylığının iptal edilmesi istemiyle yaptığı başvuru Çayeli İlçe Seçim Kurulunca reddedildi.

CHP Çayeli İlçe Başkanlığı, Baltacı'nın TFF Genel Sekreter Yardımcılığı görevi nedeniyle 'devlet memuru' statüsünde olduğu için 1 Aralık'ta istifa etmesi gerektiği, ancak böyle bir istifanın söz konusu olmadığı gerekçesiyle, adaylığının düşürülmesi için İlçe Seçim Kuruluna başvurmuştu.

Bugün toplanan Çayeli İlçe Seçim Kurulu konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonundan bilgi istedi.

Çayeli İlçe Seçim Kurulu AK Parti Çayeli Belediye Başkan Adayı Mustafa Baltacı’nın TFF’de görev yapıp yapmadığını yaptıysa da hangi tarihte bu görevden istifa ettiğini sordu.

Türkiye Futbol Federasyonu Mustafa Baltacı’nın federasyonda SGK’lı Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptığını ve 1 Aralık 2018 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki bu görevinden istifa ettiğini Çayeli İlçe Seçim Kuruluna bildirdi.

Bu yazışmanın ardından Çayeli İlçe Seçim Kurulu, AK Parti Çayeli Belediye Başkanı Mustafa Baltacı’nın görevinden yasal olarak aranan süre içerisinde istifa ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet Halk Partisi Çayeli İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu’nun itirazının reddine karar verdi.

Haber: Arzu ERBAŞ/GazeteRize.com