AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar katıldıkları canlı yayında  Rize-Kalkandere yolu projesinde yapımına başlanılan Pehlivantaşı tünelleri hakkında bilgi verdi.

200 ve 220 metre olacak tüneller Rize ve Kalkandere’yi birbirine bağlayacak. Çift tüplü olarak yapılacak tüneller ve duble yolla birlikte eski Erzurum yolu olarak kullanılan güzergah aktif hale getirilmiş olacak.
Proje içerisinde yer alan Değirmendere köprüsünün 25 metre, Pehlivantaşı Köprüsünün ise 118 metre olarak yapılması planlanıyor.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, “Rize’nin trafik yoğunluğunu azaltabilmek, şehrin etrafında yeni bir ring hattı oluşturabilmek ve Güney Çevre Yolu-Rize bağlantısının sağlıklı bir şekilde sağlanabilmesi adına bu yolu duble yola dönüştürdük. Bu başarı hepimizin, Rize’nin başarısıdır. Hemşerilerimiz iş üretenle boş laf üretenin arasındaki farkı bu zamana kadar ayırdılar, bundan sonra da ayırmaya devam etsinler” diye konuştu.
AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, “Yıllardır şehirler arasında görmeye alıştığımız tünelleri artık Rize’mizin köylerine ve ilçe bağlantı yollarında da göreceğiz. Lafla değil, icraatla, iddialı sözlerle değil, iddialı işlerle kendimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Rize’nin birçok yerinde buna benzer yol çalışmaları yapılıyor” dedi.