Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı Rize’de yerel bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayın programında açıklamalarda bulundu.

“FİKRİ OLMAYAN KÜFÜR VE TAHKİR EDER”
CHP Rize Milletvekili Adayı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili kullanmış olduğu “Tayyip Efendi” sözüne de değinen Yazıcı, ”Bir insanın kafasında ya fikir olur ya küfür olur. Kafa ikisini birlikte taşımaz. Fikri olmayan küfür ve tahkir eder. “Tayyip Efendi” demek istiskal etme amaçlı bir söylemdir. Böyle bir şeyin benim gündemimde yeri yoktur. Rize’nin gündeminde de bunun yer etmesi mümkün değildir. O, kendi söylemiyle baş başa kalacak, bunun sonucunu da 1 Kasım’da görecektir. Bunlara eski dilde ‘İrabda mahalli olmayan’ derler. Bu tahkir eden bir söz değildir. Bilenler ne anlama geldiğini anlarlar” şeklinde konuştu.

“İRABDA MAHALLİ OLMAYAN” NE ANLAMA GELİYOR?
“İrabda mahalli yok” deyimi toplumsal literatürde, ‘söz hakkı olmayan’, ‘adam yerine konulmayan’ ve ‘değersiz değerli’ gibi anlamlarıyla biliniyor. Deyim halk arasında, toplumun düşünsel anlamdaki birlikteliğinin içinde yer almayan, aktif unsurlarla ilişkisiz olan kişi veya fikirleri tanımlamak için de kullanılıyor.

BÜYÜK PROJELER İSTİKRARLA DEVAM EDECEK
Devam eden büyük projelerin istikrarla yürüdüğünü, 1 Kasım’da çıkacak istikrarın projelerin devam etmesi anlamına geleceğini ifade eden Yazıcı, “Türkiye çok büyük bir kayba uğrar. Başlamış projelerin yürümesi bile zora girer. Rize Havalimanı çalışmasını yürütemeyiz. Ovit Tüneli’nin tamamlayıcısı olan Lojistik Merkez’i yapamayız. Bunlar hep güven ve istikrarla devam eden projelerdir” diye konuştu.

NEDEN RİZE’DEN ADAY OLMADI?
Rize’den neden milletvekili adayı olmadığı konusuna değinen Yazıcı, “Rize’den başvurmamak konusunda kararlılık içerisindeydim. 7 Haziran seçimlerinde Rize, Türkiye birincisi oldu. O seçim döneminde arkadaşlarımla birlikte çalıştım ve Rize 3-0 olarak AK Parti ile parlamentoda temsil ediliyor. Benim Rize’den aday adaylığı için başvurmam halinde -şayet partim beni Rize’de aday listesine alacak olursa- seçilen arkadaşlarımızın bir tanesi liste dışı kalacaktı. Bunu etik olarak çok doğru bulmadım” dedi.