İl Kadın kolu Başkanı Sema Yağcıtekin“; Kadın annedir, eştir, kardeştir, evlattır kadın teşkilattır. Kısacası kadın hayattır”

AK Parti Rize İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde de başkanlığa yeniden seçilen Sema Topaloğlu Yağcıtekin açılış konuşmasını yaparak; “Üç yıldır Rize kadın kolları teşkilatlarında görev alan arkadaşlarımızla birlikte teşkilat faaliyetlerimizin yanı sıra sosyal projelere de imza attık hasta yaşlı ve engelli ailelerimiz ziyaret ettik elimizden geldiğince dertlerine derman olmaya gayret gösterdik gönüllerine dokunabildiğimizin hayır dualarını aldık ve aldığımız bu dualarla gayretimiz kat be kat artmaya devam etti. Gece gündüz demeden görevimizin bilincinde olarak seçmenimizin kapılarını çaldık, onların teveccühleriyle de her seçimde başarı çıtamızı zirvede tutmayı başardık. Hayatın her alanında dışlandığımız bir dönemde partimizin iktidara gelişiyle dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hem siyasette hem de hayatın diğer alanlarında kadınlar olarak hak ettiğimiz yerleri almaya başladık. Partimizin hak ve inanç özgürlüğü politikası gereği kadınlarımız baş örtüsüyle meclise, kamu kurumlarına ve çalışma hayatının her alanına alnı ak bir şekilde girebilmiş, kadınlarımızın fikirlerine ve emeklerine değer verilen bir döneme geçilmiştir. Kimi zaman devletin kuruluşunda kimi zaman vatanın kurtuluşunda görev alan kahraman nene hatunlarımız, biz kadınlara rehber olacak bir miras bırakmıştır. Bu miras doğrultusunda bilime sanata kültüre ve özellikle çocuklarımıza ve ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Yorulmadan, yüksünmeden hep birlikte daha çok çalışarak Rize’mizi ve ülkemizi daha da yüksek seviyelere taşımalıyız. Vatan mücadelesi verdiğimiz ilk günden bu güne kadar bu ülke toprakları için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize ve yararlılarımıza da acil şifalar diliyorum. Ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz. Bugüne kadar bizimle beraber olan durmadan yorulmadan büyük bir şevkle çalışan dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum Allah emeklerinizden razı olsun teveccüh edilip yeniden görev tevdi edilirse ekibime de kolaylıklar ve başarılar temenni ediyorum. Kadın annedir eştir kardeştir evlattır kadın teşkilattır kısacası kadın hayattır” dedi.

Rize Milletvekili Hikmet Ayar; “Dünya beşten büyüktür, One Minute bunlar sıradan söylemler değildir“

Milletvekili Hikmet Ayar, gerçekleştirilen kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “ Dört yıl İl Başkanlığımda bu kadroyla çok büyük başarılara imza attık. Bunu hep birlikte gerçekleştirdik. Onun için sizleri bir kez daha da tebrik ediyorum. Evet hepimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki bu davaya hizmet etmekten büyük bir onur duyuyoruz. Böylesine bir liderle siyaset yapmayı bizlere bahşettiği için Yüce Allah’a şükrediyoruz. Bu bizim için çok büyük bir onur. Öyle bir lider ki 1994'de devraldığı İstanbul’un kaderi değişti. Öyle bir lider ki 2002 Türkiye’sini her halde hatırlarsınız . O dönemler de Türk insanı bir dakika diyerek, Recep Tayyip Erdoğan’ı göreve getirdi. Türkiye’nin kaderi değişti. Hele hele 2014 yılında Cumhurbaşkanı oldu ve dünyanın kaderi değişmeye başladı. “Dünya beşten büyüktür, One Minute” bunlar sıradan söylemler değildir. İnşallah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında daha çok yürünecek yolumuz olacak ve yine bunu bu kadrolar ile birlik beraberliği pekiştirerek yapacak ve gerçekleştireceksiniz inşallah. Kadın toplumun yarısıdır diyoruz hep söylüyoruz. Ama kadın AK Parti teşkilatlarının yarısı değil bir fazlasıdır beş fazlasıdır on fazlasıdır. Bu sadece laf olsun diye değil rakamlarla da çalışma gayretiyle de böyledir” dedi.

İl Başkanı Muhammed Avcı “Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır bir kadın kolu teşkilatının Rize’de olduğunun bizzat şahidi benim”

İl Başkanı Avcı kongrede yaptığı konuşmasında “ Bugün Rize ilimizde, bu dönem için son kongremizi gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar ana kademe kongrelerimizin hepsini tamamlamış bulunuyoruz. Kadın ve gençlik kollarımızın ilçe kongrelerini ve Gençlik kolumuzun il kongresini de tamamlamış bulunuyoruz. Dolayısıyla bu yenilenme ve tazelenme sürecimizin son aşamasını bugün itibariyle nihayete erdirmiş bulunacağız. İl Başkanları toplantısında sayın cumhurbaşkanımızın ifade ettiği bir konu neydi; ben metal yorgunluğu var demiştim Metal yorgunluğu ile ilgili hususu kongrelerimizle vesilesiyle bitirdik ve artık "yeniden diriliş" diyoruz dedi. Dolayısıyla Rize bugünden itibaren yeniden dirilişin ilk adımlarını inşallah atmış olacak. Kadın kollarımızla birlikte, inşallah azimle kararlıkla çalışmaya yürümeye devam edeceğiz. Kadın kollarımızla son derece uyum içinde çalışmalarımızı sürdürdük. Kadınlarımızın gücünü kendi gücümüz olarak bildik. Öyle hissettik ve öyle siyaset yaptık. İnşallah bizde kendilerine destek olabilmişizdir. Bugün itibariyle de bu kongrede özellikle ifade etmek istiyorumki, gücümüz desteğimiz her türlü kadınlarımızla birlikte olacaktır. Onlarla birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Son yaşadığımız referandumda kadın kolu teşkilatımız doksan binin üzerinde ev ziyareti gerçekleştirdi. Bunlarla tek tek kapı kapı dolaşan ilgilenen onların evine giren Recep Tayyip Erdoğan’ı ve onun büyük Türkiye idealini anlatmaya çalışan bir kadın kolu teşkilatıyla birlikte çalışıyoruz. Onun için bu teşkilatla ne kadar gurur duysak azdır. Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır bir kadın kolu teşkilatının Rize’de olduğuna bizzat şahidi benim Dolayısıyla da hepinize bu gayretiniz için yürekten teşekkür ediyorum. Tabii ki ataerkil kodları bu kadar güçlü bir toplumda kadını siyasetin merkezine yerleştiren liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kere daha saygıyla yâd etmek istiyorum. Kadın kollarımız bizim vicdanımızdır, kadın kollarımız bu partinin ruhudur. Kadın kollarımız bu partinin motivasyon kaynağıdır. Kadın kollarımız feraset kaynağıdır. Dolayısıyla bu aklı, bu ruhu, bu feraseti kaybetmek istemediğimizin bir kere daha altını çiziyorum. Allah çalışmalarınızda yar ve yardımcınız olsun”dedi.

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Dr. Ravza Kavakcı Kan yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin AK Parti'den önce büyük zorluklar çektiğini, vatandaşların oy vermelerine rağmen zaman zaman demokrasiye müdahalelerin yapıldığı bir devlet anlayışının hakim olduğunu söyledi.

Vatandaşların oy vermelerine rağmen 1960, 1970, 1980 darbelerinde olduğu gibi 28 Şubat sürecinde de üst aklın, ilerlemekte, toparlanmakta olan Türkiye Cumhuriyeti'nin önünü kestiğini belirten Kan, "Vatandaş, millet olarak biz buna bir şey söyleyemezdik çünkü o zamanki devletin gözünde bizim bir kıymetimiz yoktu. Oy verirdik ama oyumuz dönem dönem hiçe sayılabilirdi. Oy verdiğiniz milletvekilleri, başbakanlar istifaya zorlanabilirdi. Tanklar yürütülür, demokrasi pat diye donduruluverirdi. Referandumlar yapılır ama o referandumların neticesinden kimse emin olamazdı." diye konuştu.

Kan, AK Parti öncesinde vatandaşların inançlarına göre okuyamadıklarını, Alevi ve Sünni olduklarını söyleyemediklerini anlattı.