Âlemleri hiç yoktan yaratan, yaşatan, Halik ve Rab olan Yüce Allah cc. Bakara Suresi 168. Ayette mealen buyuruyor ki: “ Ey insanlar! Yeryüzündeki şeylerin helal ve temiz olanlarından yiyin! Şeytanın izinden yürümeyin. Çünkü o, sizin için apaçık bir düşmandır!”

Akıl, zekâ, doğru bilgiyi doğru şekilde kullanmak, dünya ve ahiret huzur ve mutluluğu için bir sebeptir. Akıl, bilginin kaynağıdır. Akıl olmazsa, bilgi olmaz. Herkes akıllı olmaya, doğru bilgi kullanmaya saygı duyar. Hayvanlar bile aklını doğru kullanan, olgun insanlara sevgi, saygı duymaktadır. Hayvanlar bile akıllı, zeki, doğru bilgi kullanan insanları sever, sayar, saygı duyarak davranır.

Akıl, Allah’a itaat etmeyi gerekli kılar. Allah’a itaat etmekten hoşlanır, zevk alır, keyif alır, huzur ve mutluluk duyar. Allah’a, İslam dinine, peygamberine itaat etmeyenden, sevgi, saygı duymayandan; akıllı, dürüst, doğru, dürüst, düzgün insan olmaz.

Akıl sahipleri; hidayete, irşada, feyiz olmaya sebep olur. Dünya ve ahirette huzur ve mutluluk sağlamaya vesile olur. Hakkı, hakikati, doğruyu, gerçeği, adaleti, güzel ahlakı, edebi, hayâyı, terbiyeyi, yararlı bilgiyi, mesleği, sanatı yararlı şekilde kullanmayı öğretir. Dünya ve ahirette azap, eziyet görmeyi önler.

Peygamberimiz sav. Buyuruyor: “ Akıllı insan, Allah’a itaat edendir. Ahmak ise, Allah’a itaatsizlik edendir.”

Akıllı insan, kendini dünya ve ahiret kötülüklerinden korur. Akıl tam olmadıkça, iman ve İslam dini tam yaşanılmaz. Ahlak güzelleşmez.

Peygamberimiz sav. Buyuruyor: “ İnsanların dünyadaki üstünlükleri akıl iledir. Ahirette de üstünlükleri akıl iledir. İnsanların iyi, güzel, doğru, yararlı amel etmeleri de akıl iledir.”

İnsanları, iman ve ibadete sevk eden, bunların gerekli olduğuna inandıran, akıldır. Aklı doğru kullanamayan, milyarlarca insan vardır! Bunlar, dünya ve ahirette, zarar- ziyan edenlerden olacaktır!

Allah cc. Mülk Suresi 10. Ayette buyuruyorlar ki: “ Biz peygamberlerin sözünü dinleseydik veya akıllarımızı doğru çalıştırsaydık, ateş ehli içinde olmazdık.”

Peygamberimiz sas. Buyuruyor: “ Şeytan, kanın içinde dolaştığı gibi insanın içinde dolaşır. İnsanları hak yoldan saptırmaya çalışır. Şeytanın yaklaşması; kötülüğe yönlendirmek, hakkı, hakikati yalanlatmak içindir. Meleğin yaklaşması; iyiliğe yönlendirmek, hakkı, hakikati doğrulatmak içindir. Kim şeytanın gönlündeki telkinine uyarsa; sapıtır, sapkın olur! Kim meleğin iyi, doğru sesine kulak verirse, Allah’tan olduğunu bilsin. Allah’a hamt etsin. Şeytanın vesveselerine kulak vermesin. Şeytandan, Allah’a sığınsın. Şeytan, insanı İslam dininden saptırmaya çalışır. Müslümanlığa, İslam’a karşı çıkacaksın, der. Şeytanı reddetmeli. Ona aldanıp, uymamalı. İblis şeytanından ve insan şeytanlarından uzak kalmalı. Onlara aldanıp, kanmamalı, uymamalı.”

Hadis-i şerif: “ Üç özellik vardır ki bunlar kimde bulunursa, o kimse imanın tadını alır:

1-      Allah ve resulünü herkesten fazla sevmek,

2-      Sevdiğini, Allah cc. Rızası için sevmek,

3-      Allah, insani küfür bataklığından kurtardıktan sonra tekrar geri dönmeyi, ateşe atılmak gibi korkunç ve tehlikeli görmek!”

Peygamberimiz sav. Buyuruyor: “ Allah’ı Rab, İslam’ı din, Hazreti Muhammed’i peygamber olarak benimseyip, onlardan razı- hoşnut olan kişi, imanın tadını almıştır.”

İnsan, akıllı, zeki, doğru bilgili olmalı. Akıl, dil, gönül, beyin, davranış, insaf, vidan, ruh arasında ilişki vardır.

Aklı ve bilgisi bozuk olanın, her davranışı bozuk olur.

 Dil doğru olmadıkça, iman düzgün olmaz. Dil doğru olmadıkça, gönül bozuk, akıl bozuk, bilgi bozuk olur.

 İnsanlara güven vermeyen kimse cennete giremez. Ülkemizde en zararlı, ziyan veren kişiler; İslam dininden uzak olan kişilerdir. İslam dinini doğru anlamayanlarda, zalimler kadar zarar vermektedir. Bilgiyi, mesleği, sanatı, görevi doğru anlayıp, düzgün olarak, dürüstçe yerine getirmeli.

Bozuk, bozguncu, anarşist, şiddetçi, yıkıcı, terörist, saldırgan, düşmanca davranan kişilerden; insanlık, varlık yarar, kâr, hizmet, iyilik görmez. Ülkemizde devlet yönetimi bozuk olduğu için hep anarşist, şiddetçi, terörist, hain, kalleş, kahpe, yıkıcı, zalim, bölücü, düşmana mankutluk yapan, virüsler, bakteriler, mikroplar yetişmiştir. Yaşamaları için uygun zemin bulmuştur. Bataklıkta türemiş, uygun zeminde çoğalmışlardır! Bu daha çok bölücü PKK/KCK, DDK, KUK, KAWA, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C, SOL Komünist terör örgütlerince yapılmıştır. Ülkemizde şu anda 123 terör örgütü, bunların uzantısı 120 kadar siyasi parti vardır.

Devlet, ürettikleri teröristlerle ile mücadelede, bir siyasi partinin hesabına göre; 2 trilyon 156 milyar 48 milyon dolar harcanmıştır. Ülkemizin 2022 yılı devlet bütçesinin 120 milyar dolar olduğunu söyleyelim. Bu parayı teröre harcamasaydık, şu hizmetleri, bu teröre harcanan parayla yapardık, diyor ve sıralıyor:

1-      69 tane GAP projesi,

2-      505 tane Marmaray tüneli,

3-      749 tane İstanbul Boğazına Yavuz Sultan Selim asma köprüsü,

4-      282 tane Kuzey Marmara otoyolu,

5-      205 tane İstanbul, İzmir Otoyolu,

6-      102 tane İstanbul Havaalanı,

7-      564 tane Atatürk Barajı,

8-      1834 tane büyük şehir hastanesi,

9-      902 tane S- 400, 644 tane Patriot hava ve füze savunma sistemi,

10-   9024 tane F-35 savaş uçağı.

11-   Milli gelirimiz 15 bin dolar daha fazla olacaktı.

Ülkemiz en çok, daha çok, sırasıyla söyleyelim: Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Recep Tayyip Erdoğan hükümetleri zamanında kalkınmıştır. Diğerleri ise kalkınmayı, büyümeyi, gelişmeyi, zenginleşmeyi engellemek için ellerinden gelen hukuksuzluğu yapmıştır. Onlar kalkınma, gelişme, büyümeye engel olmak için terör yaptılar. Teröre destek oldular. Sonrada hep şunu söylemektedirler: “ Ülkemiz niçin, neden kalkınmadı? Ülkemiz neden geri kaldı? Niçin zengin devlet, millet değiliz? Almanya, Amerika kalkındı, biz neden kalkınamadık?

Yanıtını verelim: Onlarda bizde olduğu kadar; alçak, hain, kahpe, düşman, hırsız, soyguncu, vatan- millet- devlet düşmanı yoktu da ondan!

Ülkemizde 1923- 2003 yılları arasında toplam 2,3 trilyon dolar yatırım yapıldı. Yanı 80 yılda 2,3 trilyon dolar yatırım yapılmış.

Ülkemizde 2003- 2022 yılları arasında, 20 yılda 3 trilyon dolar yatırım yapıldı.

Teröre de harcanan para yaklaşık 3 trilyon dolardır. Bu para ülkemizde, Irak ve Suriye de terörle mücadelede harcanmıştır.

PKK, Irak, Suriye’de de yoğun terör yapmaktadır. Ülkemizin Doğu illerinde, 23 İlde terör yaparken, Güneydoğu İllerinden, 8 İlde çok yoğun terör yaptı. Binlerce binayı, 63 bin vatandaşı katletti! Bu 63 bin sivil vatandaşın, 18 bin kişisi asker, polis ve güvenlik korucusudur.

Irak ve Suriye’de, PKK ve uzantılarının kaç kişiyi katlettiğini kesin olarak bilmiyorum. Ama PKK 1998 den beri Irak’ta katliam yapmaktadırlar! 2011 yılından beri de Suriye’de katliam yapmaktadırlar! Türkiye’miz bu iki ülkede de PKK ve diğer farklı terör örgütlerine karşı askeri savunma ve yerinde yok etme harekâtını başarıyla sürdürmektedir.

15 Temmuz 2016 Fetö darbesinden sonra ordumuzda, polisimizde, devletimizde terörden temizleme harekâtı yapıldıktan sonra ve de kendi silah ve mühimmatımızı yapınca, profesyonel askerliğe geçince; %100 başarılı oluyoruz, elhamdülillah.

Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar dedi ki; 24 Temmuz 2015 gününden, 16 Kasım 2021 gününe kadar yurt içinde, Irak ve Suriye’de; 32.901 terörist etkisiz hale getirildi. Yurt içinde dağlarda 180 terörist kaldı. PKK terör örgütüne her yıl 5.500 kişi katılırken, bu 50’nin altına düştü.

Müslüman, milli, manevi, dini, ilmi, insani, evrensel değerlere sahip olur. Her yerde ve her zaman üslubu ile hakkı, hakikati söyler. Dünya çıkarı için kesinlikle yalan söylemez, iftira atmaz. Sahtecilik, sahtekârlık yapmaz. Dünya malına müdara etmez. Yanı dünya çıkarı için hak dinin emirlerine muhalefetlik yapmaz. Müslüman, asıl ve esaslı insandır. Çıkar için müdahane etmez. Yanı dinin emirlerini çiğnemez!

Peygamberimiz sav. Buyuruyor: “ Müslüman, Salihlerle- iyi insanlarla beraber olur.  Allah’a isyan edenlerle beraber olmaz. Onların haksız davranışlarına suskun kalmaz. Müslüman, ilmini gerektiği yerde söylemezse, kıyamet günü boynuna ateş olarak asılır! İlim insanları, ilmini insanlardan saklarsa, Allah’ın laneti onların üzerine olur. Çok acı da olsa, hakkı, hakikati söylemeye devam ediniz.”

Müslüman, bilgili, bilinçli, uyanık, analitik düşünen, düşünme çeşitlerinin tümünü kullanabilen olmalı. İslam dininin 5 temel şartını eksiksiz, samimiyetle, huşu içinde yapmalı. Namaz kılmak, vakit namaz, Cuma namazı kılmak farzdır. Allah cc. 35 ayetinde vakit namaz kılmamızı emretmektedir. Namaz farzdır. Dinin direğidir. Kalplerin nuru ve şifasıdır. Kötülüklere kalkandır. Birlik ve beraberlik bilincini oluşturur. Cennete ulaştırır. Sevabı çoktur. İnsanı yükseltir. Günah işlemeye engel olur. Namazın içindeki ve dışındaki, farzları ayrıca öğrenmek gerekir.

Sadece bizlerin yazdıkları ile yetinmeyiniz. Yazılarımı okurken; araştırma, inceleme, irdeleme, geliştirme, anlama, algılama, kavrama çalışmaları yürütünüz. Şunları hemen not edip, internetten öğreniniz. Ama mutlaka ama muhakkak öğreniniz. Öğrenmeyi lütfen öğreniniz:

1-      32 farz nelerdir?

2-      54 farz nelerdir?

3-      Hangi ayetlerde vakit namaz kılmak, farz kılınmıştır?

4-      Cuma namazı hangi ayetlerde farz kılınmıştır?

5-      Ramazan orucu tutmak hangi ayetlerde farz kılınmıştır?

6-      Zekât vermek, hangi ayetlerde farz kılınmıştır?

7-      Hac yapmak, hangi ayetlerle farz kılınmıştır?

8-      Biz bu farz ibadetlerin yapılmasını, peygamberimizden sas. Öğreniyoruz.

                Müslüman, öyle yaşını bilemeyen, okumamış, öğrenim ve eğitim görmemiş kişi olmaz, olmamalı. Müslüman, materyalist, sapkın, cahil, cühela, çapulcu olamaz.

                Müslümanların ana başlık altına toplarsak, iki çeşit ibadeti, görevi vardır. Bunlar şunlardır:

                1 – Âlemlerin Rabbi, halikı olan Yüce Allah’ı Esma‘ül Hüsna üzere bilip; sevgi, saygı duyması, ibadet ve itaat etmesidir.

1-      Allah’ın yarattığı insanlara, hayvanlara, bitkilere, varlıklara sevgi, saygı ile davranmasıdır. Onları bakıp, kollaması, beslemesi, büyütmesi, sağlıkları ile ilgilenmesidir. Doğanın dengesini bozmamasıdır.

Müslüman, dünyanın en akıllı, zeki, doğru, dürüst, zeki, sevgi, saygı, şefkat, merhamet, müşfik dolu insanıdır. Yumuşak huylu, güzel ahlaklı, terbiyelidir. Alçak gönüllü, ağırbaşlıdır. Hoşgörülü, toleranslıdır. Diline, aklına, tüm beden organlarına sahiptir. Vücut organlarını emredilen şekilde kullanır. Öfkesini, kızgınlığını yener. Öfkesine yenilmez. Ahmakça davranmaz. Samimidir, güven vericidir. Adalet, merhamet sahibidir. Olgun insandır. Sorumluluklarını eksiksiz yerine getirir. Herkesin hak ve hukukuna saygılı olur. Cömerttir. Peygamberimiz gibi güzel ahlaklıdır. Cennetin ehli olmayı hedeflemiştir.