Allah cc. İnsana şahdamarından daha yakındır. Allah’ın bizleri sevmesi için, bizlerde Allah’ı sevmeli, ona ibadet etmeli. Allah’ın davetine uyunuz ki, doğru yolda olasınız. Kendinize acıyınız ve Allah’a yöneliniz. Dua ediniz. Zikrediniz, tövbe ediniz. Hakça ibadet ediniz. Güzel ahlakta olunuz. Her güzel varlığa iyilik, yardım yapınız. Allah katında, Allah’ı bilme, tanıma, kabul etme, ibadet etme, iyilik etmekten  faziletli bir şey yoktur. Ömrünüzü, hak hakikatte, Allah cc. Yolunda, helal rızık kazanarak, huyunuz en güzel olarak yaşayınız. Niçin yaratıldığınızın bilgisi ve bilinci içinde olunuz.

Allah’ın dediği şekilde ibadet, iyilik ederseniz, Allah cc. Sizlere değer verir. Aksi halde değer vermesinde bir neden olmaz. İki dünyada azap, eziyet, perişanlık görmemek için; Allah cc. Ve peygamberinin yolunda olunuz. Salih- iyi, güzel, doğru, dürüst, hayırlı, yararlı, olumlu işler yapın. İdealist ve realist- gerçekçi olun. Allah’ın verdiği rızıklardan helal ve temiz olanlarını israf etmeden yiyin, için ama israf etmeyin.  Şükrünü, hamdını da eksik bırakmayınız. Allah’a, Kur’ân’a, peygamberine harfiyen uyarak, yönelerek yaşayınız. Haramlardan, günahlardan, mekruh olanlardan uzak kalınız. Helal, mubah olanları israf etmeden kullanınız. Helal ve temiz olanların dışındakilerden hiçbir şekilde yararlanmayınız. Nefisinize, şeytana, şeytanmışlarsa, sapıtmış, zalim olmuş kilere, gruplara zerre kadar asla yönelmeyiniz. Aksi halde sizlerde bu zalimlerden, sapkınlardan, azgınlardan olursunuz. Gece, gündüz, sürekli sadece Allah cc. Yolunda yaşayınız. Allah’ın lütuf ve iyilik, yardım etmesini dua ile isteyiniz. Yalvararak, gizli, açık şekilde dua ediniz. İbadet ediniz. Farz, vacip, sünnet olan ibadetleri, peygamberimiz gibi eda ediniz. Haddi, hududu katiyen aşmayınız. Kendinizi, Rabbiniz olan Allah’ı mutlaka biliniz. İtaat ediniz. Seviniz. Saygı gösteriniz. Hakça, istediği gibi, peygamberimizin yaptığı gibi ibadet ediniz. Sapıklar, sapıtmışlar, azgınlar, şaşırmışlar, zalim olanlar, inkârcılar; Allah cc. Yolunun dışında, İslam, insanlık, Müslümanlık düşmanıdır. Bunlardan uzak kalınız. Bunlar gerçekçi değillerdir. Doğru değillerdir. Sapıtmışlığı kendilerine yol yapmışlar. Bozguncu, yıkıcı, korkunç vahşet- dehşet vericidirler. Bunlar helal, mubah, sevap, iyilik yapmazlar.

Dini sorumlulukları, yükümlülükleri mutlaka ama muhakkak yerine getirmekle görevliyiz. Görevi, ödevi yapmadan, öyle cennet, rahatlık, kolaylık yoktur. Her şeyin bir bedeli olduğunu unutmamalı. Bu dünya sınav- imtihan yeridir. Allah’a kulluk, yarattıklarına hizmet, iyilik, infak etmeden; rahatlık, huzur, mutluluk olmayacaktır. İman hakka hakikate götürmeli. Götürmedikçe, pek yarar olmaz. İman, İslam yaşantısına götürmeli. Götürmedikçe, güzel ahlak oluşturmadıkça, hayır oluşturmaz. İbadetler, güzel ahlaklı yapar. Güzel ahlaklı yapmıyorsa, ibadet bir gözden geçirilmeli.

Allah cc. Zariyat süresi 56. ayette: “ Ben cinleri ve insanları ancak beni tanıyıp, bana kulluk etsinler, diye yarattım.”

“İslam dinini, nefsi, aklı, nesli, malı, canı, iffeti korumalı. Her şeyi dosdoğru yapmalı. Aşırılık, gerilik içinde kalmamalı. Aşırılıkta, gerilikte Allah’tan değildir. Haram işlememeli. Büyük günah işlememeli. Allah’a ortak koşmamalı. İslam’dan başka görüş, doktrin, ideoloji, felsefi görüş taşımamalı. Anne ve babaya, akrabaya, komşuya, mümine, insana, varlığa, hayvanlara en güzel şekilde davranmalı. Zalim olup, zulmetmemeli. Zalimlerin yeri cehennemdir, unutmamalı. Yalan tanıklık yapmamalı. İftira atmamalı. Sihir, büyü yapmamalı. İnsan canına kıymamalı. Yetim malı, insan hakkı yememeli. Faiz alıp, vermemeli. Sömürmemeli. Aşırı kâr ile mal satmamalı. İffetli insanlara iftira atmamalı. Her haksızlık haramdır. Haram işlemek günahtır. Günahlar ancak cehennem ateşi ile temizlenir. Bunları bilip, asla unutmamalı.”

Allah’ın yolu, dini dışındaki tüm görüşler, doktrinler, ideolojiler yanlıştır. İki dünyada huzur ve mutluluk sağlamaz. Yahudilik, Hıristiyanlık, beşeri- felsefi inanışlar yanlıştır. Allah cc. Katında hiçbir değeri, önemi, kıymeti yoktur. Doğru yol, hidayet yolu sadece ve ancak Allah cc. Yolu olan Kur’ân, peygamber yoludur. Siz, İslam dini içinde çığır açın. Sapmayın, şaşırmayın, sapıtmayınız. Her insan günah işler. Ama günah işledikten sonra pişman olup, tövbe etmeli. Allah’ın dininden, İslam’dan başka halis, temiz, İlahi din yoktur. Diğer inanışlar din değil, insan düşüncesidir. İnsan ürünü düşüncelerdir. Yahudilik ve İsevilik, hak din olmaktan çıkarılmış. Tahrif edilmiş. Bozulmuş. Vahiy ve peygamber yönü kalmamıştır. Asya’nın beşeri inanışları gibi durum almıştır. Allah hakkında inançları da tamamen sapma, sapıtma, batıl, küfürdür. Hazreti İsa as. Hakkındaki görüşleri, Meryem anamız hakkındaki görüşleri de batıldır. Küfürdür. Yahudilerde böyledir. Hepsi küfürde, batıldadır.

Nisa süresi 26. Ayette: “ Allah’a ibadet edin. Ona hiçbir şeyi ortak koşmayın.”

Allah’ın yolundan başka yol, yollar edinmeyin. İlahlar edinmeyin. Allah’ı İhlâs süresi ile Esma’ül Hüsna ile tanıyıp, kabul ediniz. Asla iş, hareket, eylem, davranış, ibadette, yol izlemede, çığır açmada Allah’ın yolundan başka yol, yollar edinmeyiniz. Sihir, büyü, öldürülmesi haram olan cana kıyma, yetim malı, insan hakkı yeme, faiz yeme, hak savaştan kaçma, düşmanla işbirliği yapma, iftira atma gibi çok büyük günah olan iş ve davranışlardan sakınıp, kaçınmalı. Allah hakkı, kul hakkı ile cennete girilmez. Kul hakkının muhatabı, haksızlık edilen canlıdır. Allah cc. Affetmez. Kul hakkına her yönü ve yolu ile çok dikkat etmeli. Bugün Allah’a ibadet edenler bile kul hakkına yeterince dikkat etmemektedir! Oysa kul hakkı ile cennete değil cehenneme girilmektedir. Kul hakkı yemek, çiğnemek, ihlal etmek çok büyük günahlardandır.”

Hadis: “Müslüman; diğer Müslümanların, insanların, varlıkların elinden ve dilinden zarar görmediği kimsedir.”

Hadis: “Hiç biriniz, kendiniz için istediğinizi, kardeşiniz içinde arzu etmedikçe, iman etmiş olamaz.”

Asla haksızlık edip, zalim olmayınız. Zalimler cehennemdedir. Ancak muttaki, takva, vera Müslümanlar cennete gidecektir. Günahkârlar cehenneme uğrayacaktır. Müslüman olmayanlar cehennemliktir. Bu iş öyle bedava cennet, karşılıksız cennet verme işi değildir. Köfte bile en ucuz zamanında; 3 kuruşa 5 köfte olmuş! 5 köfteyi bile bedava vermemişler.

“Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir. Müslüman, Müslüman zulmetmez. Müslüman, Müslümanı yalnız bırakmaz. Müslüman, Müslüman kardeşine her halde, durumda yardım eder. Kıskanç, çekemez, kin, nefret, intikam duygusu asla taşımayınız. Müslüman olumsuz, kötü, yalan, yanlış niyet, duygu, düşünce, eylem içinde olmaz, olmamalı. Temiz kalplı, doğru sözlü, güzel ve yararlı davranışlı olanlar, faziletli insanlardır. Başkasına kuyu kazmayınız. Kişi, kazdığı kuyuya kendisi düşer! Başkalarının iyiliğini kendinize örnek alınız. İmrenin, gıpta edin ve onun gibi olgun olmaya çalışın. Kötülüğü, kötüleri kendinize asla örnek almayınız. Başkasına öfkelenme, kızma, hiddetlenme, kıskanma, çekememe, arka çevirme, dargın durma yapmayınız. Kardeş olunuz. Dost olunuz.”

“Şarap, alkol, uyuşturucu, zararlı, bağımlılık yapan madde kullanmayınız. Kumar, dikili taşlar, fal, sihir, büyü gibi pis ve pislik işlerden uzak durunuz. Bu gibi haram, günah şeylerden, zarar vericilerden sakınınız. Kötülüğü yapmayınız. Kötülüğe çağırmayınız. İnsanları teşvik etmeyiniz. En güzel, üstün, yüksek İslam değerlerinde, ilmin fazilet değerlerinde olunuz. Zalimlere, kâfirlere, gâvurlara, müşriklere, münafıklara, sapıtmışlara ne benzeyin ne de destek verin. Bizden söylemsi! Ben söyleyerek, yazarak, güzel örnek olarak tebliğ ediyorum. Görevimi yapmaya çalışıyorum. Allah cc. Ve sizler tanığım olunuz.”

“İnsanların kusurlarını araştırmayınız. Çekiştirmeyiniz. Kötü zanda bulunmayınız. Başkasını kötü yola çağırmayınız. Her işittiğinizi söylemeyiniz. Hiçbir konuda kesin, dosdoğru bilgin olmadan, konuşmayınız. Bilmediğiniz bir işin arkasına düşmeyiniz. İnsanların ayıplarını yüzlerine vurmayınız. Gizli halleri araştırmayınız. Bozguncu, anarşist, şiddetçi, terörist, stokçu, fahiş fiyatta mal satan olmayınız.

Bugünlerde, 150 kuruş olan patates 5 liraya, yine 150 kuruş olan soğan 7 liraya çıktı! Stokçular 40 kuruştan aldığı bu ürünleri stokladı. Hükümette dışarıdan soğan, patates alma kararı çıkardı. Böylesi şerefsizlik, haram, günah, haksız kazanç içinde olmayınız. Stokçuluk, karaborsacılık, fahiş fiyatla mal satma, fırsattan yararlanma, çakarcılık, bencillik yapma haramdır. Yapanlarda adi şerefsiz lanetli haramzadedir.

“İnsanlar arasında kötü söz ve eylemleri yaymayınız. Başkasının arkasında konuşmayınız. Kötü söz söylemeyiniz. Allah’ın sevdiği söz ve eylemlerde bulununuz. İnsanların hoşlanmayacağı, zarar göreceği iş ve eylemlerde bulunmayınız. Kibirli, böbürlü, büyüklenen adi şerefsiz kendini beğenmiş alçaklardan olmayınız. Bugünlerde makam, para, mevki görenler, çok kibirli olmaktadır. Kibirliler cehennemliktir. Bizden söylemsi!”

Allah cc. Peygamberler arasında üstünlük farkı yapmayın, buyuruyor. Her peygamberi bir, eşit, denk, farksız tutun, buyuruyor. Üstünlük farkı yapmayın, diyor. Peygamberler arasında ayrım yapılmamalı. Her peygamber, Allah’ın peygamberidir. Hepside İslam dininin ayetlerini insanlara bildirmişlerdir. Kendinizi övmeyin, üstün olanlar, sadece ilim ve takva sahibi olan muttakilerdir. Bunu da sadece Allah cc. Bilir. Hazreti İsa as. Gibi övgü içine düşmeyiniz. Hazreti İsa’ya yersiz övgüler yaptılar. Böylece hepten dinden imandan, haktan hakikatten saptılar.

Mümin’i Allah cc. Kur’ân’da sıfat olarak mealen şöyle açıklıyor: “ Gerçekten müminler kurtuluşa ermişlerdir. Onlar namazlarını huşu içinde kılarlar. Boş ve yararsız şeylerden yüz çevirirler. Zekâtlarını verirler. İffetlerini korurlar. Haddi aşmazlar. Emanete ve sözlerine riayet ederler. Namazlarını kılmaya devam ederler. İşte onlar Firdevs cennetine sonsuza dek kalacaklardır.”

Müslüman’ın iki günü birbirine eşit olmaz. Her an gelişme içindedir. Haram, günah işlemezler. Haramlardan sakınırlar. Yalan söylemezler. Sözünde dururlar. Vaat ettiklerinde, yerine getirirler. Haktan hukuktan ayrılmazlar. “İyiliği emredip, kötülükten men ederler.” Başkalarını bilgilendirir, öğüt verir. Kendide en güzle örnek olur. Kötülüğü, çirkinliği değiştirirler. İyiliğe çağırırlar. İyiliği emredip, kötülükten uzaklaştırırlar. Din nasihattir- öğüttür. Bunu yerine getirirler. Aklını başına alarak, hareket ederler. İşleri kolaylaştırırlar. Nefret ettirmeler. Zorlaştırmazlar.

Mümin Müslüman; gençliğini ibadetle geçirse, camilere bağlı olursa, Allah cc. İçin müminleri severse, haram işlemezse, infak ederse, gösteriş için değilde, sadece Allah cc. İçin iyilik ederse, Allah cc. İçin gözyaşı dökerse, Allah’ın iki dünyada korumasındadır.

Adil, adaletli yönetici üstün insandır. Ataletli yönetici alçak, adi insandır. Müslüman her işinde özenli, dikkatli, titiz olur, olmalıdır. Öyle laçkadan lapişka, mandadan sığır olmamalı. İslam dini her konuda en iyi, güzel, doğru, hakkı, hakikatli, hakkaniyetli, güzel ahlaklı, edepli, hak ve hukuklu, edepli, hayâlı olmayı emreder. Vatan, Milet, devlet, bayrak, bağımsızlık, özgürlük, birlik- beraberlik içinde güçlü olmayı emreder. Kur’an, sünnet, akıl, ilim, danışma, hak ile hukuk ile iş yapmayı emreder. Aşırılı, geriliği yasaklar. Kur’ân ahlak ve hükmü ile yaşamayı ister. Aksi halde cehennemin dibini boylar! Cehennem; ateş, duman, irin, azaptan oluşmaktadır!

Anne, baba, akraba, komşu, arkadaş, çevremizdekilere öncelikle iyi davranmalıyız. Zalim, zulmeden, haksızlık eden, eziyet veren, gâvurluk, kâfirlik, domuzluk eden, lanetlilerden asla katiyen kesinlikle asla ve kat’a olmamalıyız. Böyle olanların yeri iki âlemde cehennemdir. Acı, ıstırap, dert, bela çekmektir. Aklı başa almalı. İyilikle, ilimle davranmalı. Günahı alışkanlık, haramı hayat tarzı etmiş isek, hemen şimdi tövbe etmeli. Allah’a yönelmeli. Helal, mubah işler yapmaya başlamalı. Haramları reddetmeli. Lanetlenmişlerden, zalimlerden, dinsiz imansız Allah tanımaz akılsız serserilerden, zekâsız beyinsizlerden olmamalı. Bizden söylemesi. Ben sadece tebliğ ediciyim.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi dün yapıldı. Erdoğan 2002 yılından beri 13. Defa seçimi kazandı. Erdoğan %52,5 oy alarak Cumhurbaşkanı oldu. Yeni kurulan sistemin ilk Cumhurbaşkanı seçildi. Başkanlık yönetimine geçildi. Eski, hastalıklı, illetli, zilletli, kavgacı, çözüm üretmeyen sistemden artık vazgeçildi. Sorun olan eski sistem bitti.

Milletvekilliği Seçiminde, salt çoğunluğu Ak Parti, ittifak kurduğu MHP ile birlikte aştı. Ak Parti daha önce aldığı milletvekili sayısına ulaşamadı! Hatta salt çoğunluğu sağlayamadı. İttifak ettiği MHP ile salt çoğunluğu aştı. MHP ile hükümet kuracak inşallah. AK Parti burada bir özeleştiri yapmalı. Yeniden yapılandırmalı. Eski siyasetçilerini, bürokratlarını, iş yapmayanları, başarısızları mutlaka ama muhakkak değiştirmeli. Ak Parti’ye pek çok doğru dürüst çalışmayan siyasetçi, bürokrat kan kaybettirmektedir. Halka hizmet etmemekte direnmektedir! Bu konuda geniş bir ilmi, bilimsel, objektif, dosdoğru, gerçekçi, olay, olgu, gözlemlerden oluşan makale kaleme alacağım.”Gazete Rize.com” sosyal medyasında inşallah yayınlayacağım. Tüm Ak Parti üst yöneticilerinin ve aziz milletimizin takıp etmesini önemle arz ediyorum.