Sizlere, bir eğitimci öğretmen, araştırmacı yazar olarak; yazabildiğim, kadarı ile en doğru, güzel, iyi, yararlı, olumlu, bilimsel, sanatsal, eğitsel, sağlık, yaşamda gereken her bilgiyi yazmaya çalışacağım. Biz yazdıkça, sevap kazanacağız. Sizler okudukça, yararlanacaksınız ve de sevap kazanacaksınız. Paylaştıkça da, hepimizin iki dünyada ecri çok olacaktır, inşallah.

Sizlere hep olumlu anlamda bilgiler vermeye çalışacağım. Olumsuzluğa ise, sizlerin bilip, kaçınması için değineceğim. Her zaman hak, hukuk, doğruluk, adalet, hakkaniyet, güzel ahlak, edep, hayâ, haddi aşmama, sınırları zorlamama konusunda dikkatli olacağım. Harama düşmeme, helal yaşama konusunda hassasiyet göstereceğiz. “Helal yaşama kendi hakkımız, hukukumuzdur. Haram yaşama, kendimizin ve başkalarının hak -hukukunu çiğnemedir.”

Hiçbir zaman “anarşi” içinde olmamalıyız. Anarşi oluşturmamalıyız. Anarşi; “ siyasi ve yönetimsel kurumlarda beliren, güçsüzlük nedeniyle devlet denetiminin kalmaması durumudur. Anarşi; kargaşa, karışıklık, keşmekeş yönetimsizliktir. Bir toplumda anarşi varsa devlet acizdir. Toplum ise olgun değildir. Medeni toplumlarda anarşi olmaz. Adil devlette anarşi olmaz.

Şiddet; “ bir hareketin, bir gücün, bir davranışın sert, kaba olmasıdır.” İnsanların şiddetten zarar görmesi olayıdır. Medeni toplumlar şiddet göstermez. Medeni devlet halkına şiddet yapmaz. Şiddet gösterme, bir hayvanilik durumudur. Şiddet gösteren birey, aile, toplum, devlet; insanlıktan nasip almamış. İslam dinini yaşamıyor, demektir. İslam dışı her davranış, olumsuzluk içerir.

Terör; “korku salma, yıldırma, topluma saldırma, öldürme, yaralama, dehşet, vahşet, barbarlık yapmadır. Terör, politik amaçla daha çok kullanılmaktadır. Korku üretme, tutsak etme, başkalarını kendi kötü hedefleri için kullanma, şer güçlerin yapılandırmasıdır.”

Tüm terör örgütleri, belli şer güçler tarafından kurgulanır ve de mankut- bilinçsiz köle olarak kullanılır.

İslâm dinini, bir dini bütün olarak yaşayan, takva, vera, bilinçli mümin; anarşi, şiddet, terör, ayrılıkçılık, haksızlık yapmaz. İslam, iki dünyayı imar eden, ihya eden; huzurlu, mutlu kılan, ilahi bir barış, esenlik, kardeşlik dinidir. Mümin kendi haksızlık yapmadığı gibi, insanlık ve İslam dışı hareketlere dolaylı ve de dolaysız hiçbir şekilde destek vermez. “Müslüman hiç bir şekilde Allah’ın yasakladığı duygu, niyet, düşünce ve eylemde bulunmaz.” Müslüman; “Allah’ın emirlerini tutar. Yasakladıklarından sakınır. Peygamberimizi kendine örnek alır. Rol model yapar. İslam dininin hükümlerine, ilmin gerçeklerine uygun bir yaşam tarzı oluşturur.”

Mümin; “başkalarının kendinden güvende olduğu; imanlı, İslam yaşantılı kimsedir.” Zalim, kâfir, müşrik, münafıklar gibi sapıtmışlık, sapkınlık içinde asla olmaz. Referansı; Kur’ân-ı Kerim, örnek aldığı kişi de, peygamberimizdir. En doğruyu söyleyen, Allah’ın sözünü tutar. Peygamberimizin yaşadığı gibi Kur’ân’ı yaşar.”

Hazreti Ali buyuruyor ki: “ Bir insana başkalarının yanında verilen öğüt, öğüt değil hakarettir.”

Demek ki, öyle ol orta başkalarını hizaya çekmek için öğüt vermemeli. İnsanları öğretip, eğitirsek, öyle pek öğüde de gerek kalmaz. Her güzel işin başı; güzel, iyi, doğru öğretim ve eğitimdir.

Aliya İzzet begoviç: “İki şeyden nefret ediyorum; dindar cahilden ve imansız âlimden!”

Zaten cahilden dindar olmaz. Dindar olmak için; bilgin, bilge, samimi, imanlı, İslamlı olmak gerekir. İmansızdan da âlim olmaz. İmansız sadece hak, hakikat olmayanları bilir ve yapar. Doğru ve gerçeklerin üstünü örter ve de gizler.

Hazreti Ömer: “ Adalet olmadıkça; yönetimin, edep olmadıkça; asaletin, cömertlik olmadıkça; zenginliğin yararı olmaz.”

Hazreti Mevlana: “ Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler aramalıyız.”

Bizler, başkalarının hoşuna gitmese de; doğru, dürüst olmalıyız. Dürüst insanlar, manzarayı kapatan ağaçlar gibidir. Onları isteyen çok sayıda insan çıkmaz. Bizler her zaman Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak için; doğru, dürüst, iyi, güzel, yararlı, olumlu davranmalıyız. Özgürüm deyip; alabildiğine haddi, hududu aşmamalı. “Müslüman’ın Özgürlüğü, Allah’ın yasak- haram dediği yerde biter.” Başkalarının özgürlüğü burada başlarsa da, iki dünyada hep zarar, ziyan görür!

Allah cc. mealen buyuruyor; “Yaratan Rabbinin adı ile oku!” Diyor. “Bilenlerle, bilmeyenler bir olmaz.” “ Sakin cahillerden olma!” “ Allah’ın kulları üzerinde hakkı vardır. Kullarında birbiri üzerinde hakları vardır.” “ Sana ölüm gelinceye kadar Rabbine ibadet et. “Haram olan her davranıştan sakının. Haramlar şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz.” “ Allah, sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz. Ancak kalplerinize ve amellerinize bakar.” “ Muhakkak ki, namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar.” “ Ey iman edenler! Allah’a karşı hakkıyla takva sahibi olun ve ancak Müslüman olarak can verin.”

Peygamberimiz sav. Buyuruyor: “Müslüman, elinden ve dilinden başkalarının zarar görmediği kimsedir.” “ Müminlerin iman bakımından en olgunu, ahlâk bakımından en güzel olanıdır.”

14 Haziran 2019 günü okullar yaz tatiline giriyor. Çocuklarımızı lütfen mutlaka Yaz Okulu’na gönderelim. Vatana, millete, devlete, bayrağa, bağımsızlığa, dine- imana, insana, varlığa sevgi, saygı duyan; harika, harikulade, şahane birer olgun insan olarak yetişsinler inşallah.