Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2016 Yılı 5. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunan dört projenin sözleşmeleri imzalandı. Program kapsamında verilecek eğitimler ile Ankara’nın insan kaynağı kalitesinin ve kurumların teknik yönetim kabiliyetlerinin artırılmasının hedefleniyor.
Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara’da kurumların teknik ve kurumsal yönetim kabiliyetlerini geliştirecek girişimlere desteğe devam ediyor. Bu kapsamda yürütülen 2016 Yılı Teknik Destek Programı Kasım ayı başvurularından 4 proje finansmana uygun bulundu.
Ürün Ticarileştirme Eğitimleri
Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş Adamı ve Yöneticileri Derneği, ürün ticarileştirme sürecine katkıda bulunmak üzere hazırladığı proje ile pro-aktif ticari faaliyetlerle iç ve dış piyasalarda oyun kurgulayabilme düşüncesini ve pratiğini üyelerine kazandırmayı amaçlıyor. Eğitim programı kapsamında, ürün ticarileştirme sürecinde ulusal ve uluslararası akreditasyon standartlarına uyum yöntemleri ele alınacak. Ayrıca, ticari faaliyetlerin sürdürülebilirliği çerçevesinde hukuksal ve mali yönden kullanılacak araçlar ve uygulama yöntemleri konusunda eğitimler verilecek.
Beypazarı’na eğitim danışmanlığı veriliyor
Beypazarı Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde görevli rehber öğretmenlere travmatik yaşantıya maruz kalmış kişilerle olan diyaloglarını güçlendirmek, onlarla daha etkin iletişim kurmalarını sağlamak üzere 4 gün süreyle eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek.
Proje kapsamında, travma mağduru kişilerle görüşme ilkeleri, travmatik yaşantının psikolojik açıdan değerlendirilmesi, test kullanımı gibi konularda eğitimler verilecek. Öte yandan, psikolojik travma uygulamalarının değerlendirilmesi ve süpervizyon danışmanlığı sunulacak.
Java ve Android programlama eğitimi
Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim öğretmenlerine android tabanlı programlama konusunda teorik ve uygulamalı olmak üzere 10 gün süreyle eğitim verilecek. Eğitime katılan öğretmenler, programlama derslerinde mobil programlama örneklerini uygulamalara dahil ederek öğrencilerin farklı platformlarda kod yazma ve algoritma kurma becerilerinin geliştirilmesini sağlayacaklar. Eğitim programı ile ayrıca, öğrencilerin android programlama konulu ulusal ve uluslararası proje yarışmalarına katılması hedefleniyor.
Projeyle gençlerin, yazılım alanında çözüm odaklı ve yenilikçi bir bakış açısına sahip olmalarını sağlayacak eğitim kadrosuna destek verilmesi hedefleniyor. Projenin uzun vadeli çıktısı ise yazılım şirketleri tarafından tercih edilecek mesleki donanıma sahip insan kaynağını yetiştirmek.
Okul dışı öğrenme eğitimleri
Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda görev yapan çeşitli branşlardaki öğretmenlere okul dışı öğrenme ortamlarının kullanımına yönelik eğitim verilecek. Teorik ve uygulamalı eğitimlerden oluşan program kapsamında öğretmenler, okul dışı öğrenme ortamlarının kullanımı için gerekli olan gezi öncesi, gezi sırası ve gezi sonrası hazırlıklar ve okul gezilerinin yasal süreci ile uygulama aşamaları hakkında bilgi sahibi olacaklar. Eğitimin uygulama aşamasında Ankara’daki çeşitli müzelerde uygulamalı müze eğitimi verilecek. Projeyle, öğretmenlerin okul dışı öğrenme mekanlarını yakından tanıması, eğitim faaliyetlerinde onlardan yararlanmayı öğrenmesi, aktaracakları bilgiyle öğrencilerin de bu mekanlara karşı farkındalıklarına katkı sağlanması hedefleniyor.
Son başvuru 14 Aralık
Ankara Kalkınma Ajansı’nın kurumların teknik ve kurumsal yönetim kabiliyetlerinin geliştirilmesini amaçlayan Teknik Destek Programı’na başvurular devam ediyor. İnternet üzerinden son başvuru tarihi olan 14 Aralık 2016’ya kadar proje sunulabilecek.