Sincan Belediyesi ülkemizin muhtelif alanlarında gerçekleşen yangınlar için tüm ekip ve ekipmanları ile birlikte seferber oldu.

Yangın haberini alır almaz ekipleri ile yapılabilecek yardımlar hakkında çalışmalara başlayan Başkan Murat Ercan, AK Parti teşkilatı önderliğindeki yardıma iki büyük tır dolusu ihtiyaç malzemesi ile katılarak Muğla ve Osmaniye’deki vatandaşların imdadına koştu. Akabinde Manavgat’ta devam eden söndürme ve soğutma çalışmaları için iki su tankeri, iki ekip ve altı personeli ile desteğe gönderdi. 2 Ağustos Pazartesi günü alana ulaşan ekipler hemen soğutma ve söndürme çalışmalarına başladılar.

“Önceliğimiz canlıların yaşamını korumaktır”

Başkan Ercan ekipleri söndürme ve soğutma çalışmaları dışında bölgede yangından kurtulan hayvanların serinlemek ve su içmek gibi ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için gerekli havuzların doldurulmasını ekiplerine önemle belirtti.

"Veteriner hekimler ve hayvan ambulansları Manavgat için çalışıyor"

Belediye Başkanı Murat Ercan Sincan Belediyesi bünyesinde bulunan hayvan ambulansını veteriner hekim ve 4 personelle birlikte bölgede yangından zarar gören hayvanların tedavisi için Manavgat’a uğurladı. Ayrıca Manavgat’taki hayvanların beslenmesi için 3 ton kuru köpek maması, 750 kilo kuru kedi maması, 240 adet konserve kedi ve köpek maması, 650 kilo güvercin yemi ve 250 kilo civciv yemi ekiplerle birlikte Manavgat yolunu tuttu.