ANTALYA, () - AKDENİZ Belediyeler Birliği(AKBB) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nda dereceye giren belediyeler ödüllendirildi.
AKBB'nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nın ödül töreni Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediyesi ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü'nün yanı sıra çok sayıda il ve ilçe belediye başkanı katıldı.
AKBB tanıtım filminin izlenmesinin ardından törenin açılış konuşmasını yapan Hakan Tütüncü, 2014 yılında AKBB Başkanlığına seçildiğini kaydetti. 2014 yılında AKBB'nin 41 üyesi olduğunu, bugün ise 74 üyeleri bulunduğunu kaydeden Başkan Tütüncü, "Belediyelerin bir araya gelmesi ile çok büyük bir güç, çok büyük bir birlik daha büyük bir sinerji, belediyelerimize çok büyük bir enerji  yayan çok önemli bir kurum haline gelmiş demektir" dedi.
Antalya'ya kazandırılan en büyük katkılardan birinin Antalya City Expo Fuarı olduğunu belirten Başkan Tütüncü, dokuzuncu fuara hazırlandıklarını kaydetti. Uluslararası alanda çalışmalar da yaptıklarına değinen Başkan Tütüncü, şehircilik adına yarışmayı çok önemsediklerini kaydetti. 2015 yılında ilk proje yarışmasını düzenlerken, kendilerine hedef koyduklarını anlatan Tütüncü, "74 belediyemizin her biri bölgesinde hemşehrilerine en iyiyi, en güzeli üretmek için adeta zamana karşı kendisiyle bir yarış içerisinde. İnanıyorum ki; önümüzdeki yıllarda bu proje bambaşka bir hal alacak. Şehirlerimizin gelişmesi açısından katkı sağlayacak, farklı bir motivasyonu, farklı bir enerjiyi ve farklı bir heyecanı üretmiş olacak" dedi.
'BÖYLE BİR JÜRİDEN ÖDÜL ALMAK İLTİFATLARIN EN GÜZELİ'
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de halkın dertleri ile dertlendiklerini ve memnuniyeti için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Türel, halkın hizmetlerinden duyduğu memnuniyetin de tüm yorgunluklarını yok ettiğini ifade etti. Marifet ve iltifat ilişkisinin de bu gayretler içinde son derece önemli olduğunu vurgulayan Türel, “İltifatların en güzeli böylesine bağımsız ve akademik yüzeyi yüksek, işinin ehli bir arkadaşlarımızdan oluşan bir jüri tarafından ödüllendirilmiş olmakö dedi.
Moral oluyor teşvik ediyor
Türel, kurulduğu günden bu yana çok önemli hizmetlere imza atan Akdeniz Belediyeler Birliği'nin geleneksel hale gelen bu ödüllerinin belediye başkanlarının çalışmalarını teşvik ettiğini, moral verdiğini kaydetti. Türel, “Biz bu ödül törenlerinden sadece ödül almıyoruz. Örnek aldığımız projeler bundan sonraki belediyecilik yaşamımızda bize yol haritası açısından çok değerli bir katkı sağlayacak. İşte bugün burada ödül alan bütün arkadaşlarımın eseri geleceğimiz adına önem arz ediyorö diye konuştu.
Başkan Türel, törende ödülleri Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün elinden aldı.
24 BELEDİYE 83 PROJE KATILDI
Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Jüri Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Hacer Mutlu Danacı da, yerel yönetim anlayışının geliştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya 24 belediyenin 83 proje ile katıldığını söyledi. Konuşmaların ardından AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yarışmanın jüri üyelerine teşekkür belgesi vermesinin ardından dereceye giren belediyelerin ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından Mimar Sinan Kongre Merkezi'nin fuaye alanında 'Belediyecilik Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.
4. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışmasında Ödül Alan Belediyeler
İyi Yönetişim ve Halkla İlişkiler Kategorisinde;
Birincilik Ödülü - Manavgat Belediyesi (Toros Kadınları Emek Pazarı Projesi)
İkincilik Ödülü - Antalya Büyükşehir Belediyesi (Her Bireye İş Teklifimiz Var)
Üçüncülük Ödülü - Korkuteli Belediyesi (Korkuteli Kent Rehberi Sistemi  (Kent Bis))
Alt Yapı Çalışmaları Kategorisinde;
Birincilik Ödülü - Alanya Belediyesi (Teleferik Projesi)
İkincilik Ödülü - Manavgat Belediyesi (Nehir Boyu Bisiklet)
Üçüncülük Ödülü - Eğirdir Belediyesi (Terfi Merkezi Tadilat Projesi)
Üst Yapı Çalışmaları Kategorisinde;
Birincilik Ödülü - Kepez Belediyesi (Anadolu Oyuncak Müzesi)
İkincilik Ödülü - Elmalı Belediyesi (Sokak Sağlıklaştırma Projeleri)
Üçüncülük Ödülü - Akseki Belediyesi (Tarihi Sarıhacılar Hanı'nın Turizme Yönelik Restorasyonu)
Çevre Koruma, Peyzaj, Planlama, Tasarım ve Uygulama Projeleri Kategorisinde;
Birincilik Ödülü - Manavgat Belediyesi (Antik Side Kentsel Tasarım Projesi)
İkincilik Ödülü - Alanya Belediyesi (Güneş Enerji Santrali Projesi )
Üçüncülük Ödülü - Bucak Belediyesi (Bucak Sıfır Atık Projesi)
Sosyo ve Kültürel Belediyecilik Uygulamaları Kategorisinde;
Birincilik Ödülü - Antalya Büyükşehir Belediyesi (Hobi Bahçesi)
İkincilik Ödülü - Pamukkale Belediyesi (Pamukkale Belediyesi Sosyal Market)
Üçüncülük Ödülü - Kepez Belediyesi (Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri)
Anı Ödülü: Serik Belediyesi (Serik Genç Fikir)
Jüri Özel Ödülü: Fethiye Belediyesi(Şehit Fethi Bey Parkı)

FOTOĞRAFLI