Ardahan’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Törende Ardahan Valisi Ahmet Deniz ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy birlikte halay çekti.
Kongre caddesinde kutlanan Cumhuriyet Bayramı, sıkı güvenlik önlemleri altında yapıldı. Kutlamalara, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın ile çok sayıda kişi katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ardahan Valisi Ahmet Deniz bir konuşma yaptı. Deniz konuşmasında, "Tarihi şan ve şeref ile dolu milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmış ve tüm dünyaya Türk milletinin esaret altında tutulamayacağını bir kez daha göstermiştir. Milletimizin bu onurlu mücadelesi birçok mazlum millet için de örnek olmuştur. 92 yıl önce çok zor şartlar altında kurulan cumhuriyetimiz sosyal ve ekonomik alanda birçok yeniliklere ve değişimlere yol açmıştır. Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve temel hak ve özgürlükler alanında önemli gelişmeler ve değişimler yaşanmıştır. Bu gelişmeler çerçevesinde Türkiye bölgemizin en istikrarlı ülkesi olarak zorda kalan herkesin sığınacağı güvenli bir liman olmuştur. Ülkemizin istikrarlı büyümesi bazı dış güçleri de rahatsız etmektedir. Bu güçler maalesef terör örgütlerini kullanarak ülkemizin huzur ve güvenliğini bozmak için çalışmakta, birlik ve beraberliğimizi hedef almaktadır. Terör örgütü ve de onun yandaşları bilmeliler ki bu topraklar aziz şehitlerimizin bize kutsal emaneti olan vatan toraklarıdır. Bu millet Çanakkale’de 7 düvele karşı Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle nasıl mücadele ettiyse gerekirse aynı ruhla ve aynı kararlılıkla teröre ve teröriste karşı mücadele edecek ve hak ettiği dersi verecektir. Bu kirli oyunu hep birlikte bozacağız. Binlerce yıldır ortak yaşama kültürünü oluşturmuş, et ve tırnak gibi kenetlenmiş bu milletin kardeşlik hukukunun bozulmasına fırsat vermeyeceğiz. Sevgi ve hoşgörü tohumlarının atıldığı Anadolu topraklarında bu günlerde birbirimizi daha fazla kucaklayıp daha fazla seveceğiz."
Törende daha sonra öğrenciler günün anlamına ilişkin şiirler okudu. Aşıklar atışmasının ardından Folklor gösterisi büyük beğeni topladı. Vali Deniz, Belediye Başkanı Köksoy ve diğer protokol üyeleri halkla birlikte halay çekti.