Artvin’in Ardanuç ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce açılan ’Ahşap Hediyelik Eşya Üretimi’ kursuna katılan 15 ev hanımı hem aile ekonomisine katkı sağlıyor hem de meslek öğreniyorlar.



Kurs öğretmeni Sedat Usta, meslek hayatındaki birikimleri ile ahşap oymacılığı sanatını icra ederek, ilçeyi ziyaret eden turistlere yöre kültürünü anlatan hediyelik eşya ürettiğini söylüyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde bu yıl açılan ’Ahşap Hediyelik Eşya Yapım’ kursunda kurs öğretmenliği yaptığını belirten Usta, “Hayatım boyunca edindiğim bilgi ve birikimimi kursiyer ev hanımlarına aktararak meslek öğrenmelerine yardımcı olmaya çalışıyorum. Kursiyerler mesleği öğrenmeye çok hevesli, kursiyerlerimiz gün geçtikçe kendilerini geliştirdiler ve her türlü yöreye özgü hediyelik eşya üretmeye başladılar” dedi.



İlçenin en büyük mahallelerinden birisi olan Adakkale’deki bir kamu kurumuna ait binada yaklaşık 25 bin liraya mal olan bir atölye kurduklarını belirten Usta, “Ardanuç orman ürünlerinin miktarı ve çeşitliliği açısından zengin bir ilçedir. Ancak orman ürünlerimizin yüzde 90’ı ham madde olarak il dışına gönderilmektedir. Kaymakamlık olarak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün büyük destekleriyle yöremizde var olan ham maddeyi ürüne çevirmeyi düşündük. Özellikle ev hanımlarına bir beceri kazandırarak iş gücü piyasasına adım atmalarını, istihdam edilmelerini ve aile bütçelerine katkı sağlamalarını hedefleniyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi üzerine kursiyerlerimiz anaokulları için ahşap eğitim araçları üretiyorlar. Kursumuzla hem ilçemizdeki kadınlarımızın aile bütçelerine katkı sağlamayı hem de ana sınıfı çocuklarımızı sağlıklı, doğal ahşap eğitim setleri ile buluşturmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.



Kursa katılan kursiyerler, aile ekonomisine katkıda bulunmak üzere başladıkları kurs sayesinde kısa sürede ahşap hediyelik eşya üretimi mesleğini kavradıklarını belirterek, bir anlamda dantel desen ve motiflerini, ahşap tahta üzerinde işlediklerini ve bu sayede ileride kendi atölyesini kurarak iş hayatına atılmak istediklerini söylediler.