Bayanlar Avrupa Challenge Kupasında çeyrek finalin ilk maçında Rize’de İsveç rakibi Kristianstad’a 26-23 yenilen Ardeşen GSK, deplasman da çıktığı rövanş maçında rakibini 28-25 mağlup ederek averaj üstünlüğü ile yarı finale yükselmeyi başardı.

İsveç'in Kristianstad kentindeki Kristianstad Arena da oynanan karşılaşmanın ilk yarısı da 16 - 13 Karadeniz ekibinin öncülüğünde tamamlanmıştı.

Neslihan Gol Kraliçeliğine Çok Yakın

Bugün ki karşılaşma da rakip fileleri 9 kez dalgalandırarak yıldızlaşan Neslihan Akcanca, bu sezon Avrupa'da attığı 42 gol ile gol kraliçeliğinde ikinci sırada yer alıyor. 1. Sırada ise 44 golle Polonya ekibi Lublin sporcusu Nocun Dagmara yer alıyor.

KARŞILAŞMAYA YOĞUN İLGİ

İsveç'in Kristianstad kentinde oynanan Karşılaşmayı 150 civarında Türk vatandaşı izlerken, Rize Milletvekili Hasan Karal, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Ardeşen GSK Başkanı Rauf Oğuz ile Yönetim Kurulu üyeleri de yer aldı.

İLK YARI: 13 - 16

MAÇ SONUCU: 25 - 28

SALON: Kristianstad

Hakem: Adam Biro (HUN), Oliver Kiss (HUN)

KRİSTİANSTAD : Aslı İskit: 9, Carlström 4, Golubeva 4, Hansson 4, Weisenbilderova 2, Birberg 1, Rutqvist, Afram, Crhova, Gunnarsson, Mansson, Neidenström, Satrapová, Steen

RİZE ARDEŞEN GSK : Kristina Graovac (Halime Beykurt), Neslihan Akcanca 9, Çiğdem Demirbaş 6, Mugosa 4 Perihan Topaloğlu Acar 4, Olga Vashchuk 3, Esma Muratovic 2, Esra Ertap, Gamze Haşimoğlu, Duygu Özakaydın, Özlem Sürek, Kübra Yılmaz