Hentbol Bayanlar Süper Ligi, Spor Toto Türkiye Kupası ve Avrupa Kupa Galipleri Kupasında Mücadele Edecek Olan Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, Düzenlediği Törenle Hem Yeni Transferlerini Tanıttı Hem de Sezonu Açtı. Bordo-Beyazlı ekip İç Transfer de 6 İsimle yeniden anlaşma sağlarken, dış transferde 9 ismi kadrosuna kattı.

 

Ardeşen Kaymakamlığı Toplantı Salonunda Düzenlenen Toplantı da 2015–16 Sezonunda Ardeşen GSK forması giyecek olan iç ve dış transferler basına tanıtıldı.

 

İç Transfer de Takım kaptanı Perihan Topaloğlu ile birlikte, Neslihan Yakupoğlu, Kübra Şen, Jelena Pirsl, Olga Vaschuk ve Yaroslava Burlachenko ile yeniden anlaşma sağlandı.

 

Dış transfer de ise Hırvatistan’ın Lokomotiva Zagreb takımından, Hırvat Nataliya Jankoviç (Hırvat Milli Takımı), Hırvatistan’ın Lokomotiva Zagreb takımından Hırvat Tea Grubisic (Hırvat Milli Takımı), Belarus’un Gomel takımından Ukrayna’lı Yuliya Andriychuk (Ukrayna Milli Takımı), Sırbistan ZORK Jagodina takımından Tamara Georgijev (Sırbistan Milli Takımı), Sırbistan ZORK Jagodina takımından Kristina Graovac (Sırbistan Milli Takım), Türkiye/Muratpaşa Belediyespor’dan Tanja Vuckovic (Sırbistan Milli Takım), İzmir Kemalpaşa Ataspor’dan Neslihan Çalışkan (Genç Milli ve Plaj Milli Takım), Gençuşak Spor’dam Duygu Sakallı (Genç Milli Takım) ile Ardeşen GSK Alt yapısından yetişen, Kastamonu Ayyıldız takımından Gamze Haşimoğlu ile anlaşma sağlandı.

 

TEKNİK EKİBE TAKVİYE

Ardeşen GSK kadronun yanı sıra teknik ekibe de takviye yaptı. Teknik Direktör Hikmet Vurgun’la bir sezon daha yola devam kararı alan Ardeşen GSK yönetimi, Bordo-Beyazlıların 5 sezondur teknik ekibinde yer alan Şevki Demiroğlu ile de yola devam kararı aldı. Ayrıca, Muratpaşa Belediyespor Yardımcı Antrenörü Ali İhsan Tekin ile birlikte, 5 Sezon Ardeşen GSK Forması terleten Mehtap Gençoğlu bu sezon Ardeşen GSK’nın yardımcı antrenörlüğü görevine getirildiler.

 

BAŞKAN OĞUZ: HEDEF ŞAMPİYONLUK

İmza sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Ardeşen GSK Başkanı Sultan Rauf Oğuz, 2008 yılında taşrayı temsilen çıktıkları yolda, ciddi atılımlar ve başarılar elde eden bir kulüp olma özelliği taşıdıkları ve hentbol camiasında marka haline geldiklerini ifade ederek, kadroya yeni katılan isimlerle çok daha önemli başarılara imza atmak istediklerini söyledi.

 

Geçen sezon yaşanan talihsiz sakatlıklar sonucu kadroda oluşan eksikliklerden ötürü Şampiyonluk hedefine ulaşamadıklarını anımsatan Oğuz, “5 önemli sporcumuzun yaşadığı ağır sakatlıklar neticesinde hedefimize ulaşamadık. Hem yönetim olarak bizlerin, hem koca yürekli taraftarımızın, hem de bizleri gönülden destekleyen büyüklerimizin içerisinde bir uhte oluşturmuştu. Bu manada, Teknik Direktörümü Hikmet Vurgun ve ekibinin raporları doğrultusunda, yönetim kurulu olarak takımımızı şampiyon yapacak transferler gerçekleştirdik. Geçen sezon yaşadığımız talihsizliği tolere edecek, genç ve dinamik bir kadroyu şehrimize ve kulübümüze kazandırdık. Geçen sezon ulaşamadığımız hedefimize bu sezon ulaşacağımıza inanıyorum. Hedefimiz Lig’de şampiyonluk ve beraberinde Rize’mize kupa veya kupalar kazandırmaktır.” Dedi.

 

Düzenlenen toplantıya Kulüp Başkanı Sultan Rauf Oğuz’un yanı sıra Onursal Başkan Dursun Yaşaroğlu, As Başkan Şaban Ali Biberoğlu, Teknik Direktör Hikmet Vurgun, Antrenörler Ali İhsan Tekin ile Mehtap Gençoğlu, Kulüp Müdürü Ziya Özatmaca, Kulüp Menajeri Osman Nuri Yazıcı ve Basın Mensupları katıldı.

 

İç Transfer de Kübra Şen, Olga Vaschuk ile Yeni Transfer Tanja Vuckoviç ise özel sebeplerden ötürü törene katılamazken, önümüzdeki günlerde kampa katılacağı açıklandı.

Antrenör Şevki Demiroğlu ise Seminer için Ankara’da bulunduğu için törene katılamadı.