Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Meslek Yüksek Okulu Spor Salonunda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı da 17-11 Ardeşen GSK Üstünlüğünde tamamlanmıştı.

 

Normal ligi ilk 6 içerisinde bitiren takımların, 2 grup halinde mücadele etmeye başladığı Play-Off turunda Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, ilk maçını grubunda yer alan İzmir Büyükşehir Belediyespor ile yaptı.

 

Grubuna galibiyetle başlayan Ardeşen GSK, puanını 16.3’e taşıyarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Ardeşen GSK, ikinci maçını 11 Nisan Cumartesi günü, İzmir Büyükşehir Belediyespor ile İzmir Celal Atik Spor Salonunda oynayacak.

 

Salon: Ardeşen Meslek Yüksekokulu

 

Hakemler: Abdullah Özdeniz, Erkan Yurt

 

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü: Berna Zor (Jelena Pirsl), Duygu Özakaydın 3, Kübra Şen 2, Perihan Topaloğlu 9, Neslihan Yakupoğlu 1, Yaroslava Burlechenko 2, Özlem Sürek , Fatmagül Sakızcan 5, Mehtap Gençoğlu 2, Sandra Nikçeviç 3, Aslı İskit 5

 

İzmir Büyükşehir Belediyespor: Derya Tınkaoğlu (Esra Kahraman), Yasemin Kaya, Ceren Akyol, Gonca Nahçıvanlı, Ceren Kurtbeyoğlu, Sibel Karameke 5, Fatma Atalar 2, Burcu Pirinçci 2, Yağmur Toprak 1, Rabia Kübra Gökdeniz 1, Çağla Yılmaz 5, Yasemin Güler 3, Şeyma Atasever 1, Ümmü Gülsüm Bedel 1

 

Devre: 17-11

 

İki dakika cezası alanlar: Yaroslava Burlechenko (2), Özlem Sürek, Sandra Nikçeviç (Ardeşen Gençlik) Ümmü Gülsüm Bedel, Gonca Nahçivanlı, Yasemin Kaya (İzmir Büyükşehir Belediyespor)

 

Diskalifiye: Fatma Atalar (İzmir Büyükşehir Belediyespor)

 

Hentbol Bayanlar Süper Lig play-off maçında Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, sahasında İzmir Büyükşehir Belediyespor'u 32–21 yendi.

 

Ardeşen GSK sporcuları karşılaşmaya "Terörü lanetliyoruz. Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz unutulmayacak" yazılı pankart ile çıktı.

 

 

Takımlar

O

G

B

M

A

Y

AV

P

1

Rize-Ardeşen GSK

1

1

0

0

32

21

11

16,3

2

Muratpaşa Belediyespor

0

0

0

0

0

0

0

15,75

3

İzmir Büyükşehir Belediyespor

1

0

0

1

21

32

—11

10,65

 

PLAY-OFF STATÜSÜ

Hentbol Bayanlar Süper Liginin şampiyonunu belirleyecek olan Play-Off turu, normal ligi ilk 6 içerisinde bitiren takımlar arasında, iki grup halinde oynanıyor.

 

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, Son Şampiyon Muratpaşa Belediyespor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor’la aynı grupta (2.grup) yer alıyor. Yeni Mahalle Belediyespor, Kastamonu Belediyespor ve İstanbul Üsküdar Belediyespor’da 1. grupta yer alıyor. Takımlar gruplara lig puanı ve gençler ligi puanının toplamının YARISI ile başladı. Buna göre temsilcimiz Ardeşen GSK 14.3 Puanla gruba ikinci sırada başladı. Muratpaşa Belediyespor 15,75’le birinci, İzmir Büyükşehir Belediyespor ise 10,65 Puanla üçüncü sırada yer alıyor. Gruplardaki her takım kendi arasında deplasmanlı 2 maç yapacak. Toplam da 8 puanın elde edilebileceği Play-Off 1. ve 2. gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar yarı final’e yükselecek. Yarı Final’de gruplar arası çapraz eşleşme (1. grup 1.si ile 2. grup 2.si, 1. grup 2.si ile 2. grup 1.si)  ile 5 serilik maçlarla final için mücadele edilecek. 5 maçın 3’ünü kazanan ekipler, şampiyonluk için Final’e yükselecek. Final serisi de 5 maç üzerinden oynanacak. Yine 5 maçın 3’ünü kazanan ekip 2014–15 Hentbol Bayanlar Süper Lig sezonunun şampiyonu olacak.