Hentbol Bayanlar Süper Lig Şampiyonluk Play-Off 2. Grup ikinci Maçında İzmir Büyükşehir Belediyespor’a (BŞB) Konuk Olan Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü (GSK), karşılaşmadan 28–23 galip ayrıldı ve maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmanın ilk yarısı ise 16–14 İzmir BŞB Üstünlüğünde tamamlanmıştı. Normal ligi ilk 6 içerisinde bitiren takımların, 2 grup halinde mücadele etmeye başladığı Play-Off turunda Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, ilk iki maçını grubunda yer alan İzmir Büyükşehir Belediyespor ile yaptı. İlk maçı kendi saha ve seyircisi  önünde 32-21 kazanmasını bilen Karadeniz ekibi, deplasman da ise 28-23 galip ayrılarak, puanını 18,3’e taşıdı ve liderliğini sürdürdü. Bu sonuçla gruptan çıkmayı garantileyen Ardeşen GSK, şimdi Muratpaşa Belediyespor ile yapacağı iki  maçla grup liderliği için yarışacak. Ardeşen GSK, Play-Off 3. Maçını 17 Nisan Cuma günü, 17:00’da Antalya Muratpaşa Belediyespor ile deplasman da oynayacak. Karşılaşma ise Süleyman Evcilmen spor salonunda oynanacak. Grubun dördüncü ve son maçını ise yine Muratpaşa Belediyespor ile 25 Nisan Cumartesi günü, 17:30’da RTEÜ Ardeşen MYO Spor Salonunda oynayacak.

Salon: Buca, Serdar Yereli Spor Salonu

Hakemler: Mehtap ŞİMŞEK – Pınar Ünlü HATİPOĞLU

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BLD.: Derya (Esra), Yasemin , Gonca 4 , Ceren Salur , Sibel 5, Fatma 2 , Burcu 1, Ceren A. , Yağmur 5 , Kübra , Çağla 2 , Yasemin 2 , Şeyma 1 , Derya , Gülsüm 1

Antrenör: Celal GENÇOĞLU

ARDEŞEN GSK: Jelena (Berna), Duygu 2, Kübra 5, Perihan 7, Aslı Dilmaç 1, Neslihan 3, Yaroslova 1, Jelena, Yıldız, Özlem, Fatmagül 4, Mehtap 2, Sandra 3

Antrenör: Hikmet VURGUN

İki Dakika Zaman Cezaları: Gonca, Ceren Salur(İzmir Büyükşehir) , Duygu, Sandra (Ardeşen Gsk)


PLAY-OFF STATÜSÜ

Play-Off 1. Tur Müsabakaları;

Normal lig sezonu ilk altı (6) sırayı alan takımlar Play- Off 1. Tur müsabakalarını oynarlar. İki (2) gruba ayrılarak çift devreli lig usulüne göre müsabaka yaparlar. Normal Sezonu 1. 4. ve 6. Tamamlayan takımlar 1. grup ve 2. 3. ve 5.tamamlayan takımlar 2. grubu oluştururlar. Gruplarda yer alan takımlar birisi kendi sahasında diğeri rakip takımın sah asında olmak üzere birbiriyle karşılaşmasıyla deplasmanlı, iki devreli ve lig usulü oynanacaktır. Müsabaka sonucunda gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar yarı final oynamaya hak kazanırlar. Gruplarında 3. olan takımlar 2 maç üzerinden 5.lik 6.cılık müsabakası yaparlar Süper Gençler Liginde elde edilen toplam puanın %10’u süper Ligde normal sezonda elde edilen toplam puana eklenecek ve Play – Off 1. Tur sıralaması belirlenecektir. Play–Off 1. Tur müsabakalarına normal lig sezonunda aldıkları puanların yarısı ile turnuvaya başlayacaklardır.

PLAY-OFF YARI FİNAL MAÇLARI

Play-Off 1.Tur sonucunda tur atlayan 4 takım arasında oynanır. Play-Off 1. TURUNDA A1-B2 ---- B1-A2 şeklinde eşleşmesi olacaktır. Yarı final serisinde beş(5) müsabakalık serilerde üç(3) galibiyet üzerinden oynanacaktır. Yarı final serinin birinci maçı Normal Sezonu daha altta tamamlayan takımın, serinin ikinci ve üçüncü müsabakası Normal Sezonu daha üstte tamamlayan takımın, 4 müsabaka Normal Sezonu daha altta tamamlayan takımın 5.maçın Normal Sezonu daha üstte tamamlayan takımın sahasında oynanır.

PLAY-OFF FİNAL MAÇLARI

Yarı final müsabakaları sonucunda tur atlayan 2 takım arasında oynanır. Final serisinde beş (5) müsabakalık serilerde, üç(3) galibiyet üzerinden oynanacaktır.Final serinin birinci müsabakası Normal Sezonu daha altta tamamlayan takımın, yarı final serisinin ikinci ve üçüncü müsabakası Normal Sezonu daha üstte tamamlayan takımın, 4 müsabakası Normal Sezonu daha altta tamamlayan takımın 5.müsabakası Normal Sezonu daha üstte tamamlayan takımın sahasında oynanacaktır.