Hentbol Bayanlar Avrupa Kupa Galipleri Kupasında Rusya’nın Handball Clup Lada ekibi ile karşılaşacak olan Ardeşen GSK, üst düzey bir programla tam 16 saatte ve güvenli bir şekilde Rusya’ya ulaştı. Ardeşen GSK, Rusya temsilcilerince de üst düzey ilgi ile ağırlandı.

 
Hentbol Bayanlar Avrupa Kupa Galipleri Kupasında, Rusya Temsilcisi Clup Lada ile karşılaşacak olan Ardeşen GSK, 16 saat süren bir yolculuğun ardından Rusya Toglietti Lada kentine ulaştı.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı, Dışişleri ve İçişleri Bakanlığının koordinesi ve özel güvenlik önlemleri eşliğinde Rusya seyahatini gerçekleştiren Ardeşen GSK, Toglietti havaalanında Türkiye Cumhuriyeti temsilcileri ve rakip takım Clup Lada temsilcilerince karşılaşarak, 3 gün boyunca konaklayacak oldukları Lada Amaks Hotel’e güvenli bir şekilde ulaştırıldılar.
 
Geceyi dinlenerek geçirecek olan Ardeşen GSK kafilesi, yarın maç öncesi son idmanını yaptıktan sonra, Gençlik ve Spor Bakanlığının özel talimatları çerçevesinde, maç saatini bekleyecek.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ardeşen GSK Onursal Başkanı Dursun Yaşaroğlu Ardeşen GSK kafilesi olarak güvenli bir şekilde Rusya’ya ulaştıklarını ifade ederek, “Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Büyükelçiliğinin her türlü önlemi aldığı güvenli bir seyahat gerçekleştirdik. Havaalanında Rusya temsilcilerince son derece mütevazı ve güler yüzlü bir şekilde ağırlandık. Güvenli bir şekilde de konaklayacağımız otele kadar güvenlik güçlerinin eşliğinde ulaştırıldık. Rakip takım temsilcilerinin ilgi ve alakaları bizleri son derece memnun ve mutlu etmiştir. Rakibimizi, önümüzdeki hafta, Ardeşen’de en iyi şekilde ağırlayacağız. Bakanlığın özel talimatı gereğince, çekirdek kadroyla Rusya’ya gelmek zorunda kaldı. Bu açıdan Türk sporcu götüremedik.” Dedi.
 
Yaşaroğlu ayrıca, Büyükelçilik ve Türkiye Hentbol Federasyonu Bilal Eyüboğlu tarafından sürekli aranarak, destek gördüklerini de sözlerine ekledi.
 
Öte yandan temsilcimiz Rusya’daki Pasaport Kontrolünde her hangi bir sorunla karşılaşmazken, yeşil pasaportu bulunan Yaşaroğlu’nun yarım saat gecikmeyle gümrükten giriş yapabildiği öğrenildi.
 
SPOR BAKANLIĞI YAKIN TAKİPTE.
Ardeşen GSK’nın kura sonucu Rusya Temsilcisi ile eşleşmesinin ardından Ardeşen GSK ile yakın temasta bulunan Spor Bakanlığı, Avrupa Hentbol Federasyonu ve Rusya Handball Clup Lada temsilcileri ile yapılan ikili görüşmeleri de yakından takip ederek, Ardeşen GSK’nın güvenli bir şekilde Rusya seyahatini gerçekleştirmesi için özel önlem paketi uyguladı.
 
Ardeşen GSK, Spor Bakanlığının sunduğu özel önlem paketine göre, Rusya’ya 10 sporcu, 3 teknik ekip ve 2 yöneticiden oluşan 15 kişilik çekirdek kadro ile gitti.
 
Ardeşen GSK Rus takımı Handball Clup Lada ile ilk maçı 9 Ocak Cumartesi günü deplasman da yapacak. İkinci maçı ise 17 Ocak Pazar günü 18:00’da Ardeşen’de yapacak.